De ce ar trebui să am un ionizator ?
-
Apa ionizata alcalina este un puternic antioxidant
Imaginează-ți că ai abilitatea de a transforma apa de la robinet într-un puternic antioxidant cu un ORP (factor de oxidare-reducere) negativ, care încetinește procesul de îmbătrânire. Îmbătrânirea este cauzată, printre altele, de radicalii liberi (oxigen activ) produși de organism. ORP-ul negativ al apei ionizate alcaline, pur și simplu, neutralizează acești radicali liberi. Apa ionizată alcalină , în fond, ne reînnoiește la nivel celular. Este ca și cum am transforma robinetul din bucătărie într-o Fântână a Tinereții.
-
Apa ionizată alcalină furnizează corpului mult oxigen și energie
O altă calitate a apei ionizate alcaline o reprezintă ionii de hidroxil (OH-). Aceștia sunt molecule de oxigen care au atașat un extra electron așa cum au toți antioxidanții ca vitamina C, A sau E. În urma interacțiunii dintre ionii de hidroxil și radicalii liberi, aceștia din urmă sunt neutralizați iar corpul este alimentat cu mult oxigen și energie. Oxigenul distruge virușii, bacteriile care ne invadează corpul, celulele canceroase; el transportă și elimină din organism reziduurile acide din țesuturi. Este, probabil, cel mai important nutrient, fiind vital pentru organism. Un pahar cu apă ionizată alcalină băut dimineața pe stomacul gol te ajută să te trezești.
-
Apa alcalina ionizata ajuta la echilibrarea pH-ului organismului
Aciditatea excesiva sau un corp plin de toxine este ceva obisnuit in societatea noastra moderna care abunda in produse de origine animala precum carnea, ouale, produse lactate, produse procesate precum faina alba, zaharul rafinat, sucuri acidulate si prea saraca in fructe, legume, uleiuri sanatoase, cereale integrale. Folosind prea multe medicamente cu sau fara reteta medicala, in organism se genereaza de asemenea multe toxine.
Cand sunt consumate aceste alimente producatoare de toxine si aciditate organismul devine prea acid in interior. Boli precum diabetul, cancerul, boli de inima, osteoporoza, artrita, pietre la rinichi, pietre la fiere, etc. sunt asociate cu un exces de aciditate in corp.
Fiind foarte alcalina, apa ionizata alcalina dizolva reziduurile acide din organism si ajuta la eliminarea lor prin urina, trnspiratie, respiratie pastrand echilibrul alcalin al corpului. Mentinerea alcalinitatii in corp este prima linie de aparare impotriva imbolnavirilor.
-
Apa ionizata alcalina este de 6 ori mai hidratanta decat apa obisnuita
Apa este cel mai important element din corpul omenesc, care este alcatuit in proportie de peste 70% din apa. Apa ionizata alcalina este diferita de apa obisnuita deoarece prin ionizare modul de grupare al moleculelor se modifica. Daca la apa obisnuita moleculele se grupeaza in manunchiuri de cate 11-13, la apa ionizata alcalina moleculele se grupeaza cate 5-6. Aceasta face ca apa ionizata alcalina sa fie mult mai usor absorbita de tesuturi. Una din cauzele imbolnavirilor este deshidratarea celulara cronica, o situatie care pune celulele intr-o stare perpetua de slabiciune si defensiva. Consumul insuficient de apa reprezinta o cauza majora a imbolnavirilor cronice. Pentru a fi hidratati corespunzator ar trebui sa bem 40ml de apa ionizata alcalina pentru fiecare Kg greutate corporala.
-
Apa ionizata alcalina este un puternic detoxifiant
Datorita micsorarii grupurilor de molecule apa ionizata alcalina trece mai usor prin tesuturile organismului spalandu-le de toxine si reziduuri acide.
-
Mineralele ionizate sunt “mai” bio-compatibile
Aceasta inseamna ca organismul poate absorbi si utiliza mult mai eficient aceste minerale necesare sanatatii (ex.: Ca, Mg)
-
Apa ionizata alcalina imbunatateste gustul mancarurilor
Apa ionizata alcalina ajuta la pastrarea vitaminelor, imbunatateste aroma, micsoreaza cantitatea de acizi din orice aliment inclusiv cafea, ceai sau suc.
-
Apa ionizata acida – cateva aplicatii
Apa ionizata acida este excelenta pentru ingrijirea naturala a pielii. Aplicata regulat catifeleaza pielea, reduce ridurile, indeparteaza acneea.
-
Apa ionizata acida a fost folosita cu succes in tratarea ulceratiilor diabetice.
Poate fi folosita in tratarea ranilor, muscaturilor de insecte, etc.
-
Foarte buna in igrijirea plantelor.
Beneficiile apei alcaline ionizate
- Te energizeaza!
- Spala reziduurile acide din corp.
- Nutrientii sunt mai eficient asimilati in corp.
- Hidrateaza corpul de 3 ori mai eficient decat apa obisnuita.
- Cel mai puternic antioxidant, reduce radicalii liberi mai eficient decat vit.C.
- Oxigeneaza corpul mai eficient decat orice terapie de oxigenare.
- Excelent tratament pentru Obezitate, Diabet, Psoriazis, Osteoporoza, Artrita.
- Curata corpul de toxine si otravuri mai eficient decat orice alta metoda de detoxifiere.
- Stopeaza sau incetineste cancerul, diabetul, artrita, bolile de rinichi, bolile cardio-vasculare, etc
- Regleaza Hipertensiunea arteriala.
- Consumand apa alcalina dupa exercitii fizice, echilibrul electrolitic al corpului se reface de 3 ori mai repede decat in cazul consumului de apa obisnuita, datorita absorbtiei mai bune.
- Oboseala este mai usor inlaturata.
- Excelent tratament pentru mahmureala;
CEAI, CAFEA SI ALTE BAUTURI?
- Apa alcalina imbunatateste aroma.
- Gustul bauturilor devine mai catifelat.
- Mancarea gatita cu apa alcalina are gust mai bun si valoare nutritiva mai mare.
Beneficiile apei acide ionizate
- Trateaza acneea fara efecte secundare;
- Amelioreaza psoriazisul;
- Este benefica in tratamentul matretii;
- Umezeste ochii afectati de uscaciune cronica;
- Utilizarea externa a apei acide readuce catifelarea pielii si stralucirea parului.
- Excelenta in tratarea mainilor crapate si a pielii uscate.
- Excelenta in indepartarea ridurilor fine.
- Indeparteaza cu succes tartru de pe dinti.
- Excelenta pentru tratarea prin gargara a gurii, gatului si gingiilor.
- Benefica in tratarea ranilor si zgarieturilor;
- Ajuta la vindecarea taieturilor, arsurilor, eruptiilor.
- Excelenta in tratarea muscaturilor de insecte.
- Excelenta in tratarea otravirii cu iedera.
- Excelenta pentru tratarea eczemelor si ciupercilor de orice fel.
- Excelenta in tratarea problemelor vaginale.
- Excelent tratament pentru hemoroizi.
- Distruge bacteriile.
- Excelenta in spalarea fructelor, legumelor, a carnii si pestelui pentru indepartarea bacteriilor.
- Excelenta in ingrijirea florilor de apartament.
- Este utila ca insecticid pentru plante.
Cateva imbunatatiri clinice obtinute prin folosirea apei alcaline ionizate de dr. Hayashi si dr. Kawamura la Water Institute & Kyowa Medical Clinic, din Japonia, in perioada 1985-2000.
- imbunatatirea nivelului de glucoza din sange si NbAIC in cazuri de diabet;
- imbunatatirea circulatiei periferice in cangrena diabetica;
- imbunatatirea nivelului de acid uric in cazuri de guta;
- imbunatatirea functionarii ficatului in cazuri de hepatita, ciroze si boli hepatice;
- remedierea nivelului de colesterol, hipertensiune, anghina, infarct miocardic;
- ameliorarea ulcerelor gastro-duodenale;
- imbunatatiri in cazul reumatismului, boli de colagen, SLE;
- ameliorarea astmului, urtricariei, dermatitei atopice;
- remedieri ale deshidratarii la copii in cazuri de voma si diaree cauzate de infectii virale;
- imbunatatiri ale nivelului de bilirubina la nou nascuti;
- imbunatatiri in cazul tumorilor maligne ale ficatului, tumori metastazice;
- efecte benefice la femeile insarcinate: aproape ca nu mai apare starea de voma, ameliorarea problemelor de dinti, cresterea puterii de alaptare, etc.
Dispozitivele pentru producerea apei alcaline ionizate au fost introduse in clinica noastra in mai 1985. Bazat pe rezultatele clinice obtinute in ultimii 15 ani, putem spune ca introducerea apei alcaline ionizate in spitale, pentru consum si pentru gatit, ar trebui sa fie o conditie obligatorie.
De ce bem apa ionizata alcalina ?
Fundamente de Dr. Hayashi
Apa, chimia vietii
De cate ori incercam sa determinam daca viata, asa cum o stim, exista pe Marte sau alte planete, primul lucru pe care il fac oamenii de stiinta este sa stabileasca daca apa este prezenta sau nu. De ce? Pentru ca viata pe Pamant depinde de apa.
Un mare procent al lucrurilor vii, plante sau animale, se gasesc in apa. Viata pe Pamant se presupune ca a aparut din apa. Aproximativ 70 – 90% din toata materia organica este apa.
Reactiile chimice in toate plantele si animalele au loc intr-un mediu apos. Apa nu asigura numai mediul care face aceste reactii posibile, apa insasi este un important reactant sau un produs al acestor reactii. Pe scurt, chimia vietii este chimia apei.
Apa, solventul universal
Apa este un superb solvent universal datorita polaritatii moleculei de apa care are tendinta de a forma legaturi ale hidrogenului cu alte molecule. O molecula de apa, exprimata simbolic H2O, cotine 2 atomi de hidrogen si un atom de oxigen.
Singur, atomul de hidrogen contine un proton in nucleu si un electron care graviteaza in jurul lui. Pe de alta parte, oxigenul contine 8 protoni in nucleu cu 8 electroni care graviteaza in jurul lui. Aceasta in chimie poate fi desenat ca litera O inconjurata de 8 puncte reprezentand 4 perechi de electroni.
Singurul electron de hidrogen si cei 8 electroni ai oxigenului sunt cheia chimiei vietii deorece ei ne arata cum hidrogenul se combina cu oxigenul pentru a forma molecula de apa, sau se separa pentru a forma ioni.
Hidrogenul tinde sa se ionizeze pierzand singurul electron si formand un singur ion H+, care este un simplu proton izolat deoarece hidrogenul nu contine neutroni. O legatura a hidrogenului apare atunci cand electronul unui atom de hidrogen este impartit cu un alt atom electronegativ cum ar fi oxigenul care are un electron lipsa.
Polaritatea moleculei de apa
In molecula de apa, doi atomi de hidrogen sunt legati covalent cu un atom de oxigen. Dar deoarece atomul de oxigen este mai mare decat al hidrogenului, forta cu care atrage electronii de hidrogen este corespunzator mai mare asa ca acestia sunt pozitionati mai aproape de invelisului atomului de oxigen si mai departati de invelisurile atomilor de hidrogen. Aceasta inseamna ca desi molecula apei ca intreg este stabila, marea masa a nucleului de oxigen dirijeaza pozitionarea tuturor electronilor in molecula, inclusiv a celor de hidrogen, dand o usoara incarcatura electronegativa portiunii de oxigen a moleculei.
Deoarece electroniide hidrogen sunt mai apropiati de oxigen, invelisurile atomilor de hidrogen primesc o mica incarcatura electropozitiva. Aceasta inseamna ca moleculele de apa au tendinta sa formeze legaturi slabe cu alte molecule de apa deoarece capatul cu oxigen este negativ si cel cu hidrogen este pozitiv.
Un atom de hidrogen, in timp ce ramane legat covalent cu atomul de oxigen al propriei sale molecule, poate sa formeze o legatura slaba cu oxigenul altei molecule. In mod similar procedeaza si atomul de oxigen. Deoarece moleculele apei au aceasta polaritate, apa este o entitate chimica continua.
Aceste legaturi slabe joaca un rol crucial in mentinerea configuratiei multor molecule ce se gasesc in materia vie. Deoarece aceste legaturi sunt slabe, ele sunt rapid rupte si reconstruite in timpul reactiilor fiziologice normale. Desfacerea si rearanjarea acestor legaturi slabe este in esenta chimia vietii.
Apa este un solvent universal. Este o solutie naturala care rupe legaturile din molecule mai mari si mai complexe. Aceasta este chimia vietii pe Pamant.
Reactiile de oxidare-reducere
Reducere inseamna atragerea unui electron (e-), si reciproc, oxidarea inseamna cedarea unui electron. Atragerea unui electron, reducere, stocheaza energie in substanta redusa. Cedarea unui electron, oxidarea, elibereaza energie din substanta oxidata. Ori de cate ori o substanta este redusa o alta este oxidata.
Pentru a clarifica acesti termeni, consideram doua molecule A si B ca exemplu.
Cand moleculele A si B vin in contact iata ce se intampla:
B atrage un electron de la molecula A. Molecula A devine oxidata pentru ca a pierdut un electron iar B devine redusa deoarece a castigat un electron negativ(e-).
In sistemele biologice, inlaturarea sau aducerea unui electron constituie cel mai frecvent mecanism al reactiilor de oxidare reducere. Aceste reactii sunt denumite in mod frecvent reactii REDOX.
Acizi si Baze
Un acid este o substanta care creste concentratia ionilor de hidrogen(H+) in apa. O baza este o substanta care reduce concentratia ionilor de hidrogen in apa, cu alte cuvinte, creste concentratia ionilor de hidroxil (OH-).
Gradul de aciditate sau alcalinitate al unei solutii este masurat prin valoarea termenului cunoscut ca pH, care reprezinta logaritmul negativ al concentratiei ionilor de hidrogen:
pH = 1/log[H+] = – log[H+]
Ce este pH-ul?
Pe o scara a pH-ului care porneste de la 0 (maxim de aciditate) si se termina cu 14 (maxim de alcalinitate), o solutie este neutra daca are pH 7. La pH egal cu 7, apa contine in mod egal ioni de H+ si OH-. Substantele cu un pH mai mic decat 7 sunt acide deoarece contin o concentratie mai mare de ioni de H+. Substantele cu un pH mai mare decat 7 sunt alcaline deoarece contin o concentratie mai mare de ioni OH- decat H+. Scara pH-ului este logaritmica asa ca schimbarea pH-ului cu o unitate inseamna schimbarea concentratiei ionilor de H+ de zece ori.
Importanta unui pH echilibrat
Lucrurile vii sunt extrem de sensibile la pH si functioneaza cel mai bine (cu cateva exceptii cum ar fi portiuni ale tractului digestiv) cand solutiile sunt aproape neutre. Interiorul materiei vii (excluzand nucleul celulei) are un pH aproximativ egal cu 6,8.
Sangele, plasma si alte fluide care inconjoara celulele in corp au un pH cuprins intre 7,2 si 7,3. Numeroase mecanisme ajuta la stabilizarea acestor fluide asa ca celulele nu fac subiectul unor fluctuatii apreciabile in pH. Substantele care ajuta la stabilizarea pH-ului se numesc Buffere. Bufferele au capacitatea de a lega ionii si de a-i scoate din solutii cand concentratia lor creste. Invers, bufferele pot elibera ioni cand concentratia substantelor incepe sa scada. Astfel bufferele ajuta la minimalizarea fluctuatiilor in pH. Aceasta este o functie importanta deoarece multe reactii biochimice care apar in mod normal in organismele vii folosesc ioni.
NOTA: Dr. Hayashi este Medic Specialist Cardiolog si Director al Institutului de Apa din Japonia
Oxigenul : prea mult pentru un lucru bun?
Oxigenul este esential pentru supravietuire. Este relativ stabil in aer, dar cand este prea mult absorbit in corp devine activ si instabil si are tendinta sa se ataseze de orice molecula biologica, inclusiv de moleculele celulelor sanatoase. Activitatea chimica a acestor radicali liberi este datorata uneia sau mai multor cupluri de electroni nepereche.
Aproximativ 2% din oxigenul pe care in mod normal il inspiram devine oxigen activ si acest procent creste la aproximativ 20% in cazul exercitiilor aerobice.
Astfelde radicali liberi cu electroni nepereche sunt instabili si au un potential de oxidare mare, ceea ce inseamna ca ei sunt capabili sa fure electroni de la alte celule. Acest mecanism chimic este foarte folosit la dezinfectanti cum ar fi peroxidul de hidrogen si ozonul care pot fi folosite pentru a steriliza rani si instrumente medicale. In interiorul corpului acesti radicali liberi aduc un mare beneficiu datorita abilitatii lor de a ataca si elimina bacteriile, virusii si alte produse reziduale.
Oxigenul activ in corp
Problemele apar cand prea multi radicali liberi raman in corp unde pot sa distruga tesuturile normale.
Putrefactia apare cand microbii din aer invadeaza proteinele, peptidele si aminoacizii din oua, peste si carne. Rezultatul este o multitudine de substante neplacute cum ar fi:
– hidrogen sulfurat
– amoniac
– histamine
– fenoli
– scatole
– indoli
Aceste substante sunt deasemenea produse in mod natural in tractul digestiv cand digeram mancarea, rezultand un miros neplacut evidentiat in fecale. Putrefactia din mancarea stricata este cauzata de microbii din aer; acest proces natural este reprodus in tractul digestiv de microbii intestinali. Toate aceste reziduuri ale digestiei sunt patogenice ceea ce inseamna ca ele pot produce boli in corp.
Hidrogenul sulfurat si amoniacul sunt toxinele tesuturilor care pot distruge ficatul Histaminele contribuie la tulburari alergice cum ar fi dermatitele atopice, urticaria si astmul. Indolii si fenolii sunt considerati cancerigeni. Deoarece reziduurile cum ar fi hidrogenul sulfurat, amoniacul, histaminele, fenolii si indolii sunt toxice, mecanismul de aparare al corpului incearca sa le elimine eliberand netrophile (un tip de leucocite sau globule albe). Acestea produc oxigen activ, molecule de oxigen care sunt capabile sa curete tesuturile adunand electroni de la moleculele celulelor toxice.
Problemele apar cand prea multe molecule de oxigen activ, ori radicali liberi sunt produse in corp. Ele sunt extrem de reactive si pot deasemenea sa atace celulele sanatoase distrugandu-le. Acesti radicali liberi fura electroni de la moleculele celulelor biologic sanatoase. Acest electron furat de oxigenul activ oxideaza tesutul si poate cauza boala.
Efecte ale oxidarii in organele vitale | |
Tesut oxidat | Conduce la: |
Ficat | Hepatita, ciroza, cancer |
Pancreas | Pancreatita, diabet, cancer |
Rinichi | Nefrita, nefroza, cancer |
Deoarece oxigenul activ poate distruge tesuturi normale, este esential sa eliminam acest oxigen activ din corp inainte sa distruga tesuturile sanatoase. Daca putem gasi o metoda efectiva de a bloca oxidarea tesuturilor sanatoase de oxigenul activ, atunci noi putem incerca sa prevenim boala.
Hidrogen sulfurat, amoniac, histamine, indoli, fenoli si scatole prezente in tractuldigestiv al corpului omenesc |
Pentru a proteja corpul de stricaciunile produse de hidrogenul sulfurat, amoniac, histamine, indoli, fenoli si scatole leucocitele produc oxigen activ pentru aoxida aceste reziduuri |
Se produce oxigen activ in exces |
Excesul de oxigen activ poate distruge moleculele celulelor sanatoase si sa le altereze codul genetic |
Antioxidantii blocheaza oxidantii periculosi
Un mod de a proteja sanatatea tesuturilor de distrugerile oxidarii provocate de oxigenul activ este de a inzestra cu electroni liberi radicalii de oxigen activ, neutralizandu-le potentialul de oxidare si preintampinand reactia lor cu tesuturile sanatoase.
Cercetarile privind legatura dintre dieta si cancer sunt departe de a fi complete, dar anumite dovezi indica ca ceea ce mancam ne poate afecta predispozitia la cancer. Anumite mancaruri se pare ca ajuta in lupta impotriva cancerului, altele favorizand aparitia sa.
Multe din distrugerile cauzate de substantele cancerigene din mancare pot apare datorita reactiilor de oxidare din celula. In acest proces, o molecula “trasnita” de oxigen poate distruge codul genetic al celulei. Anumiti cercetatori cred ca acele substante care previn oxidarea – numite antioxidanti – pot preintampina distrugerile. Aceasta duce, in mod normal, la teoria ca administrarea de antioxidanti poate fi un aspect important al prevenirii cancerului. Astfel de substante sunt vit. C, vit. E, beta-carotenul, seleniul. Aceste substante sunt agenti de reducere. Ele alimenteaza cu electroni radicalii liberi si blocheaza interactiunea acestora cu tesuturile sanatoase.
Cum putem preveni imbolnavirea
Dupa cum am mentionat mai devreme, prezenta reziduurilor toxice cum sunt hidrogen sulfurat, amoniac, histamine, fenoli, scatole, indoli determina leucocitele sa elibereze oxigen activ pentru a neutraliza stricaciunile produse organelor. Dar cand se produce oxigen activ in exces, acesta poate distruge tesuturile sanatoase. Aceasta ne conduce la concluzia ca putem minimiza efectul nociv al oxigenului activ reducandu-l cu electroni suplimentari.
Apa, solutia naturala
Nu exista inlocuitor pentru o dieta sanatoasa si echilibrata, bogata in substante antioxidante ca vit. C, vit. E, beta-caroten. Totusi, aceste substante nu sunt cea mai buna sursa de electroni liberi care pot bloca oxidarea tesuturilor sanatoase de catre oxigenul activ.
Apa tratata prin electroliza, pentru a-i creste potentialul reducator, este cea mai buna solutie in problema asigurarii unei surse sigure de electroni liberi care sa blocheze oxidarea tesuturilor sanatoase de catre radicalii liberi. Noi credem ca apa alcalina ionizata , apa cu un exces de electroni liberi pe care sa-i doneze oxigenului activ, este cea mai buna solutie deoarece:
Potentialul de reducere al apei poate fi crescut spectaculos fata de alti antioxidanti din mancare sau vitamine suplimentare.
Apa redusa actioneaza foarte repede si ajunge in scurt timp la toate tesuturile corpului datorita greutatii scazute a moleculei.
Ce este apa ionizata?
Apa ionizata este produsul electrolizei ce are loc in ionizatorul de apa. Apa ionizata este apa de la robinet filtrata si apoi transformata in apa redusa cu o cantitate mare de electroni care pot fi donati oxigenului activ din corp pentru a bloca oxidarea celulelor normale.
IONIZATORUL DE APA
Apa de la robinet: ce este si ce nu este
Apa de la robinet este aproximativ neutra (pH 7). Cand masuram ORP-ul (potentialul de oxidare reducere) cu un ORP-metru gasim o valoare de aproximativ +400 — +500 mV. Deoarece este un potential pozitiv rezulta ca apa este apta sa atraga alti electroni si sa oxideze alte molecule. Apa alcalina ionizata, pe de alta parte, are un ORP negativ, aproximativ -250 — -350 mV. Aceasta inseamna ca are o mare cantitate de electroni pentru a-i dona oxigenului activ.
Cum functioneaza un ionizator de apa
Ionizatorul de apa, putin mai inalt si mai gros decat un dictionar, este un aparat electric care se conecteaza la robinetul din bucatarie pentru a efectua electroliza apei inainte de a fi bauta sau utilizata in bucatarie pentru gatit sau curatat.
Un adaptor special redirectioneaza apa de la robinet catre ionizatorul de apa. In interiorul ionizatorului apa este prima data filtrata, apoi apa filtrata intra in camera de electroliza echipata cu electrozi de platina placati cu titan unde are loc electroliza.
Cationii, ionii pozitivi, sunt atrasi de electrodul negativ pentru a crea apa catodica (apa redusa). Anionii, ionii negativi, sunt trasi de electrodul pozitiv pentru a forma apa anodica (apa oxidata).
Prin electroliza, apa redusa castiga un numar de electroni (e-), iar grupul de molecule se reduce de la 10-13 molecule/grup la 5-6 molecule/grup
Apa redusa este directionata prin robinet, iar apa oxidata este dirijata printr-un furtun separat in chiuveta. Puteti folosi apa redusa pentru baut si gatit. Iar apa oxidata este ideala ca agent de sterilizare, poate fi folosita pentru spalarea: mainilor, a legumelor si fructelor, a carnii, a ustensilelor din bucatarie si in tratarea ranilor minore.
Ce produce un ionizator de apa
Comparatia potentialului redox
Dupa electroliza apa redusa trece afara prin partea catodica iar apa oxidata iese afara prin partea anodica. Comparati masuratorile a trei tipuri de apa: apa inainte de electroliza, apa redusa, apa oxidata.
Potential redox |
Tip de apa | Potential redox | pH | E x p l i c a t i e |
Apa de robinet | +400 pana la +500 mV | 7 | Potential slab de oxidare |
Apa redusa | -250 pana la -350 mV | 8 | Puternic potential de reducere,contine un numar mare de electroni care pot fi donati radicalilor liberi |
Apa oxidata | +700 pana la +800 mV | 4 | Puternic potential de oxidare, lipsa electronilor ii permite sa oxideze si sa sterilizeze |
Potentialul redox, nu pH-ul, este factorul crucial
In mod traditional noi am analizat proprietatile apei in functie de valoarea pH-ului, cu alte cuvinte daca apa este acida sau alcalina. Conform Dr. Yoshiaki Matsuo PhD., inventatorul ionizatorului de apa, ” In opinia mea, potentialul redox este mai important decat pH-ul. Importanta pH-ului este supraevaluata. De exemplu, pH-ul sangelui este 7,4 iar gradul de aciditate sau alcalinitate este definit conform cu abaterile cuprinse intre valorile 7,4 ± 0,005. Dar nu se spune nimic despre ORP (potentialul de oxidare-reducere).”
pH-ul apei de la robinet este aproximativ 7, sau neutru. Cand apa este trecuta prin procesul de electroliza se obtine apa redusa cu un pH aproximativ 9 si apa oxidata cu un pH aproximativ 4. Chiar daca obtinem apa alcalina cu un pH= 9 prin adaugare de hidroxid de sodiu sau apa acida cu un pH=3 prin adaugare de acid clorhidric, vom observa o foarte mica schimbare in valoarea ORP-ului celor doua tipuri de apa. Pe de alta parte, cand transformam apa de la robinet prin electroliza, vom observa o modificare a ORP-ului cu pana la ± 1000 mV. Prin electroliza obtinem apa redusa cu un potential negativ care este buna pentru sanatate.
Utilizarea apei ionizate
Ionizatorul de apa produce doua feluri de apa cu diferite potentiale redox, una cu un potential mare de reducere iar cealalta cu un potential mare de oxidare.
Apa redusa
Cand este consumata, apa redusa ionizata cu un potential redox -250 pana la -350 mV isi doneaza rapid electronii radicalilor liberi si blocheaza interactiunea oxigenului activ cu moleculele normale.
O molecula biologica (BM) ramane intacta
Moleculele neafectate sunt mai putin sensibile la infectie si boala. Apa ionizata cedeaza un electron si reduce oxigenul activ (AO), facandu-l inofensiv. AO este redus fara adeteriora moleculele biologice din apropiere. Cand este bauta, efectul apei reduse este imediat. Apa alcalina ionizata inhiba fermentatia excesiva in tractul digestiv prin reducerea indirecta a metabolitilor precum hidrogenul sulfurat, amoniac, histamine, indoli, fenoli, scatoli, rezultand un scaun curat in cateva zile de la consumul regulat al apei alcaline. In 1965, Ministerul Sanatatii din Japonia a proclamat ca apa redusa obtinuta prin electroliza poate preveni fermentatia anormala a florei microbiene din intestine.
Apa Oxidata
Apa oxidata cu un potential redox de +700 — +800 mV este un agent de oxidare care poate extrage electroni de la bacterii, distrugandu-le. Apa oxidata obtinuta din Ionizatorul de Apa poate fi folosita la spalat pe maini, spalatul ustensilelor din bucatarie, spalatul fructelor si legumelor, si pentru a dezinfecta taieturi si rani minore. Testele au aratat ca apa oxidata poate fi folosita in tratarea boli “piciorul atletului”, arsuri minore, muscaturi de insecte, zgaraieturi, etc.
Dr. Yoshiaki Matsuo, vicepresedinte al Institutului de Apa din Japonia, a realizat un ionizatopr capabil sa produca apa hiperoxidata cu un potential redox de +1050 mV si mai mult, si un pH mai mic de 2,7. Testele au aratat ca aceasta apa hiperoxidata distruge in cateva secunde MRSA (Methecillin Resistant Staphylococus Aureus).
Chiar daca apa hiperoxidata este un puternic agent de sterilizare, ea nu raneste pielea. de fapt ajuta la videcarea ei. Apa hiperoxidata si-a dovedit eficienta in spitalele din Japonia in tratamentul ulceratiilor si operatiilor pe rani cu complicatii infectioase.
Dar probabil cea mai de viitor aplicatie a apei hiperoxidate este in agricultura unde a fost folosita in distrugerea fungilor si a altor boli ale plantelor. Apa hiperoxidata nu este toxica, asa ca agricultorii pot sa o foloseasca fara sa poarte echipamente speciale de protectie – nu exita pericolul arderii pielii sau afectarii respiratiei. Un beneficiu suplimentar al utilizarii apei hiperoxidate este eliminarea pericolului contaminarii mediului inconjurator cu substante chimice.
Apa Ionizata este superioara dietelor antioxidante
Astazi citim tot mai mult despre principiile unei alimentatii sanatoase si acordam o atentie sporita la ceea ce mancam pentru a ramane sanatosi. Aceasta este o metoda practica, dar este surprinzator ca multi dintre noi nu realizam ca alimentele contin multa apa. Legumele si fructele contin 90% apa; carnea si pestele contin aproximativ 70% apa.
Carbohidratii, din fructe si legume au o greutate moleculara de 180 in timp ce apa redusa are o greutate moleculara de 18.
Comparatie greutati moleculare | |
Substanta | Greutate moleculara |
Apa redusa | 18 |
Beta-caroten | 150 |
Vitamina E | 153 |
Vitamina C | 176 |
Apa ionizata alcalina datorita greutatii moleculare reduse si potentialului de reducere ridicat este un agent superior de eliminare a oxigenului activ. Dar electroliza nu doar incarca apa redusa cu electroni, ea reduce si dimensiunea manunchiurilor de molecule.
Analiza RMN (rezonanta nucleara magnetica) arata ca apa obisnuita este alcatuita din manunchiuri formate din 10 — 13 molecule H2O. Electroliza apei in ionizatorul de apa micsoreaza dimensiunea manunchiurilor la jumatate — 5 – 6 molecule H2O in manunchi.
De aceea apa ionizata este absorbita mai rapid de organism decat apa obisnuita. Apa ionizata patrunde in organism si blocheaza oxidarea moleculelor biologice prin cedarea surplusului de electroni oxigenului activ, dand posibilitatea moleculelor biologice sa fie inlocuite in mod natural fara distrugerea cauzata de oxidarea care poate provoca imbolnaviri.
Mai jos sunt cateva explicatii extrase dintr-o revista de stiinta (Ion Life Detox News nr.7/2004), care explica de ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim.
In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si conditiei fizice de apa ionizata, restul lumii afland de ea doar de cativa ani.
Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit “apa ionizata” este ca in Japonia o familie din 5 consuma apa ionizata.
Noi toti avem prea multa aciditate
Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste reziduuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate dea lungul vaselor de sange si tesuturi.
Pentru a putea trai, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (sangele are pH-ul de 7,35). Pentru a-si pastra alcalinitatea organismul nostru face o mica “scamatorie” prin care converteste reziduurile acide in reziduuri acide solide Daca corpul poate mentine aceste reziduuri nediluate le poate stoca pe o perioada nedeterminata, neafectand pH-ul in restul corpului. Asa ca le stocheaza intr-o gramada de locuri si moduri, inclusiv in grasime. Ingrasarea poate fi rezultatul necesitatii reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare.
Concluzie: prima data suntem acizi si apoi apare grasimea.
Exemple ale reziduurilor acide solide in corpul nostru sunt: colesterolul, acizi grasi, acid uric, pietre la rinichi, urati, sulfati si fosfati. Acumularea acestor reziduuri acide reprezinta procesul imbatranirii. Formula chimica pentru colesterol si acizii grasi este arderea incompleta a carbohidratilor. Colesterolul si acizii grasi sunt rezultatul consumului de paste si paine. Acidul uric si amoniacul provin de la toate tipurile de carne. Acidul fosforic provine de la cereale, cum ar fi orezul si bauturi tip cola. Acidul sulfuric provine de la galbenusul de ou.
Acizii sulfuric si fosforic sunt otravitori. Ei trebuie neutralizati de minerale alcaline inainte sa devina benign. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline in dieta noastra, corpul nu are de ales si va fura calciul din oase neutralizand acesti acizi, transformandu-i in sulfati, fosfati si urati; asa apare in timp osteoporoza.
Una din marile probleme a reziduurilor acide este ca ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza multe persoane sufera de hipertensiune arteriala.
In functie de locul in organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sangelui in acea zona este slaba si este posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange devenind disfunctional.
Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii. Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide in jurul pancreasului.
Celulele canceroase sunt acide in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduuri acide. Oricum, anumite persoane au gene puternice care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid. Asa se dezvolta celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va reapare dupa o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor inainte de operatie.
Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor de sange, dar in cazul uor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca vasele capilare din zona creerului provocand accidente cerebrale.
Alcalinul neutralizeaza acidul
Apa alcalina ionizata neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate de catre rinichi.
Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea de pe maini dupa ce spalam carnea. Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet. Avem nevoie de un sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea. Grasimea este acida si sapunul este alcalin. Ne spalam corpul la exterior indepartand murdaria, dar neglijam complet murdaria din interior.
Deci ne conducem dupa dictonul “Ceea ce ochii nu vad, nu exista”.
In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Cand vom intelege ca bolile degenerativ ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide nu va mai fi nici un mister ca utilizarea apei alcaline ionizate ne imbunatateste sanatatea.
Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai intai, noi trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru. Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina ionizata. Prin eliminarea particulelor rezidurilor acide din sange eliminam riscul imbolnavirilor care pot duce la moarte subita.
Apa alcalina ionizata nu are valoare nutritionala sau de medicament dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide pentru a putea fi eliminate din organism, pastrand alcalinitatea acestuia – deci sanatatea si starea de bine.
Apa este necesara pentru fiecare functie a corpului omenesc si trebuie consumata zilnic pentru a fi sanatosi. Continutul de apa din corpul omenesc este de aproximativ 70% :
- sangele – 83%
- muschi – 75%
- creier – 83%
- plamani – 86%
- rinichi – 83%
- ochi – 95%
Apa este necesara pentru digestie, absorbtia nutrientilor, circulatie, lubrefiere si eliminare. Apa este un agent de spalare si curatare pentru organism. Ea usureaza transportul toxinelor de la celule si tesuturi si in final eliminarea lor prin rinichi si transpiratie. Ca o componenta majora a plasmei din sange, apa este necesara in transportul nutrientilor catre fiecare celula din corp.
Daca organismul este deshidratat, apa va fi luata de la organele mai putin vitale si transportata catre zonele critice cum ar fi sistemul cardiovascular, sistemul nervos si sistemul muscular. Consumul unei cantitati insuficiente de apa va duce in timp la deshidratare cronica afectand pH-ul corpului si cauzand grave probleme de sanatate.
Cata apa ar trebui sa bem?
Consumand suficienta apa in fiecare zi nu este numai esential pentru viata, este deasemenea o cerinta pentru mentinerea unei sanatati optime. Cand socotim cantitatea de apa necesara consumului zilnic nu trebuie sa includem lichide cum ar fi: cafea, ceai, sucuri, alcool, supe, apa carbogazoasa. Aceste lichide in ultima instanta deshidrateaza corpul si cauzeaza o pierdere a rezervelor de apa ale corpului. Cantitatea de apa pe care fiecare persoana ar trebui sa o consume depinde de greutatea corpului, clima, activitate, regim alimentar si starea de sanatate. O regula buna este sa bem 2 – 2,5 litri pe zi. Conform recomandarilor d-nei dr. Sue Pollock, PGD.Nutr. D.Ay.M ar trebui sa consumam 1 litru de apa pentru fiecare 25 kg. greutate corporala, cantitate ce se dubleaza in cazuri de imbolnaviri. Este sanatos sa ne incepem ziua consumand un pahar de apa care sa spele tractul digestiv si sa ne rehidrateze corpul dupa odihna de noapte.
Pentru a putea determina daca un lichid este alcalin sau acid trebuie sa-i determinam pH-ul. pH -ul este un termen din chimie si inseamna “puterea hidrogenului” si reprezinta logaritmul negativ al concentratiei ionilor de hidrogen:
pH = 1/log[H+] = – log[H+]
Cand calculam pH-ul unui lichid noi masuram defapt numarul ionilor de hidroxil ( OH-) care sunt negativi si genereaza alcalinul in opozitie cu numarul ionilor de hidrogen (H+) care sunt pozitivi si genereaza acidul.
Pe o scara a pH-ului care porneste de la 0 (maxim de aciditate) si se termina cu 14 (maxim de alcalinitate), o solutie este neutra daca are pH 7. La pH egal cu 7, apa contine in mod egal ioni de H+ si OH-. Substantele cu un pH mai mic decat 7 sunt acide deoarece contin o concentratie mai mare de ioni de H+. Substantele cu un pH mai mare decat 7 sunt alcaline deoarece contin o concentratie mai mare de ioni OH- decat H+. Scara pH-ului este logaritmica asa ca schimbarea pH-ului cu o unitate inseamna schimbarea concentratiei ionilor de H+ de zece ori.
Valori ale pH-ului pentru cateva fluide din organism:
- sange 7,35 – 7,45;
- sucuri pancreatice 7,5 – 7,8;
- saliva 6,4 – 7,5;
- transpiratie 4,5 – 4,8;
- urina 5,5 – 6,2;
- secretie biliara 7,5 – 8,8;
- sucuri gastrice din stomac 1,5 – 2,5.
Corpul omenesc are sisteme complexe pentru mentinerea balantei acid/baza. Plamanii elimina dioxidul de carbon (CO2) in exces. Cand CO2 este dizolvat formeaza acidul carbonic. Rinichii elimina acizii prin urina. Sangele are de asemenea un sistem complex pentru mentinerea pH-ului in jurul valorii de 7,35. Cand pH-ul sangelui ajunge la 6,95 intram in coma si putem muri.
Cand corpul este incapabil sa mentina un echilibru al pH-ului, devine prea acid. Acizii se acumuleaza si sunt depozitati in organism cauzand imbolnaviri.
De asemenea este posibil ca organismul sa devina prea alcalin, lucru destul de rar intalnit. Mediul in care traim, alimentatia neadecvata, poluarea, stresul, ne conduc spre acidoza.
Acidoza este unul din factorii care asigura conditiile dezvoltarii multor boli: guta, arsuri la stomac, dureri musculare, gastrita, osteoporoza, boli de piele, obezitate, hipertensiune, diabet, pietre la rinichi, boli de inima, cancer. Un corp aflat intr-o stare acida se imbolnaveste mai usor si imbatraneste mai repede.
Cateva simptome ale acidozei includ: lipsa de energie, constipatie, probleme digestive cum ar fi indigestia si balonarile, guta, dureri ale incheieturilor, alergii, hipertensiune, urticarie, cresterea in greutate, slabirea sistemului imunitar.
Cauze care conduc la acidoza: alimentatie neadecvata, consum insuficient de apa, stres, sedentarism.
Consumul de alimente acide este principala cauza a declansarii acidozei in corp. Anumite alimente cum ar fi carnea, produsele lactate, prajelile, conservele sau combinarea gresita a acestora (cum ar fi: carne+cartofi; branza+paine, etc) determina crearea conditiilor pentru acidoza. Lichidele cum sunt: cafeaua, bauturile alcoolice sau acidulate creaza deasemenea aciditate in corp. Conform experimentelor facute de Sang Whang, autorul cartii “Inversarea procesului de îmbătrânire”, pentru a neutraliza efectul unui singur pahar de cola (pH 2,5) sunt necesare 32 pahare de apă obişnuită (măsuratoarea a fost făcută cu apă de la robinet din Florida). Acelaşi efect se poate obţine cu un pahar de apă alcalină ionizată cu un pH de 11,5.
Consumul insuficient de apa este o alta cauza a acidozei deoarece apa este necesara pentru a spala reziduurile acide din corp.
Stresul, atat cel mental cat si cel fizic, duce la acidoza. Cand suntem supusi stresului sistemele corpului produc acizi ca o reactie naturala. Glandele suprarenale maresc secretia de hormoni de stres (cortizon si adrenalina) ceea ce duce la accelerarea metabolismului si cresterea nivelurilor de acid in corp.
Sedentarismul contribuie deasemenea la acumularea de acizi in corp. Cand facem exercitii fizice moderate corpul este stimulat sa arda acizii grasi, creste circulatia sangelui si deci eliminarea reziduurilor acide. Pe de alta parte exercitiile fizice in exces pot avea ca rezultat cresterea nivelului de acid lactic in muschi.
In alcatuirea unui program care sa reduca aciditatea in corp vom avea in vedere indepartarea cauzelor directe care conduc la acidoza si promovarea alcalinitatii. Consumati alimente alcaline cum ar fi legume proaspete, salata verde, fructe precum bananele coapte si pepenele galben si reduceti alimentele acide. Reduceti stresul pe cat posibil si faceti exercitii fizice moderate pentru dezvoltarea sistemului aerobic.
Cantitatea si tipul de apa consumata poate ajuta foarte mult la eliminarea acidozei.
Apa alcalina ionizata este produsa cu ajutorul unui aparat numit ionizator de apa. Ionizatorul de apa, putin mai inalt si mai gros decat un dictionar, este un aparat electric care se conecteaza la robinetul din bucatarie pentru a efectua electroliza apei inainte de a fi bauta sau utilizata in bucatarie pentru gatit sau curatat.
Un adaptor special redirectioneaza apa de la robinet catre ionizatorul de apa. In interiorul ionizatorului apa este prima data filtrata pentru a elimina clorul, pesticidele si alte substante toxice din apa, apoi apa filtrata intra in camera de electroliza echipata cu electrozi de platina placati cu titan unde are loc electroliza. Camera de electroliza are doua compartimente, despartite de o membrana semipermeabila, cu electrozi pozitivi si negativi. Obtinem doua tipuri de apa, apa alcalina la electrodul negativ si apa acida la electrodul pozitiv. Procesul de ionizare are loc in timp ce apa filtrata trece prin camera de electroliza. Aproximativ 70% din apa produsa este alcalina si 30% este acida.
Ionizatoarele moderne asigura un debit maxim de 3 litrii pe minut (apa alcalina + apa acida) si pH-ul poate fi reglat in orice moment la ce valoare dorim, intre 7,5 si 12 pentru apa alcalina si intre 1,8 si 6,5 pentru apa acida.
Caracteristici ale apei alcaline ionizate produse de ionizator:
- Alcalinitate
- Gust mai bun
- Microgruparea moleculelor pentru o mai buna hidratare
- Proprietati antioxidante
- Imbogatita cu oxigen
- Putere de detoxifiere
Alcalinitatea
Stilul nostru de viata stresant, mediul inconjurator poluat, alimentatia nesanatoasa suprasolicita sistemul natural de aparare al organismului impotriva aciditatii. Corpul omenesc utilizeaza mineralele alcaline pentru a neutraliza acizii. Cand corpul nu are suficiente minerale alcaline este nevoit sa le extraga din organe si tesuturi cum ar fi oasele, inima, dintii, etc. Ionizatorul de apa asigura o bogata sursa de minerale alcaline (cum sunt Ca si Mg) pe care corpul le foloseste pentru mentinerea pH-ului.
Gust mai bun
Ionizatorul produce apa curata, sanatoasa si cu un gust mai bun. Cand o folosim la gatit apa alcalina ionizata ajuta la pastrarea gustului natural al mancarurilor.
Sucurile facute cu apa alcalina au un gust mai putin intepator deoarece apa neutralizeaza acizii.
Cafeaua si ceaiul capata un gust mult mai rafinat daca sunt preparate cu apa alcalina.
Atunci cand sunt preparate cu apa alcalina, legumele isi pastreaza textura, culoarea, mineralele si vitaminele care in mod normal se pierd prin fierbere.
Orezul devine mai pufos si mai gustos daca este preparat cu apa alcalina.
Microgruparea
Apa alcalina ionizata este “microgrupata” – aceasta inseamna ca moleculele de apa sunt grupate cate 5 – 6 in loc de 11 – 13 asa cum se gasesc in apa imbuteliata, apa de izvor. Aceasta face ca apa sa fie mai usor absorbita si va hidrata celulele si tesuturile mult mai eficient.
Structura hexagonala a gruparii moleculare rezultate prin electroliza face ca apa alcalina ionizata sa fie mai “uda” decat cea imbuteliata. Este de 6 ori mai hidratanta decat apa obisnuita.
Proprietati antioxidante
Apa alcalina ionizata are doua calitati antioxidante – este incarcata negativ si contine ioni de OH-
Toate lichidele au un ORP (potential de oxidare reduce). Apa normala are un ORP de +300 pana la +400 mV ceea ce o face usor oxidanta. Numai un ORP negativ poate reduce oxidarea.
Potential redox | |||
Tip de apa | Potential redox | pH | E x p l i c a t i e |
Apa de robinet | +400 pana la +500 mV | 7 | Potential slab de oxidare |
Apa redusa | -250 pana la -350 mV | 8 | Puternic potential de reducere,contine un numar mare de electroni care pot fi donati radicalilor liberi |
Apa oxidata | +700 pana la +800 mV | 4 | Puternic potential de oxidare, lipsa electronilor ii permite sa oxideze si sa sterilizeze |
Apa alcalina ionizata are un ORP de -250 pana la -450 mV ceea ce inseamna ca poate actiona ca un antioxidant puternic care reduce oxidarea, neutralizeaza radicalii liberi si inverseaza procesul de imbatranire. Apa alcalina ionizata actioneaza asupra radicalilor liberi convertindu-i in oxigen pe care corpul il poate folosi pentru producerea de energie sau pentru oxigenarea tesuturilor.
Oxigenarea
Apa alcalina produsa de ionizator contine un nor de bule. Acesta este oxigenul care consumat oxigeneaza sangele.
Apa alcalina ionizata contine ioni de OH- care elimina radicalii liberi. Radicalii liberi nu sunt altceva decat molecule de oxigen instabile care pot distruge celulele. Cand moleculele de OH- si radicalii liberi interactioneaza, organismul este oxigenat ceea ce creste nivelul de energie. Energia obtinuta prin oxigenare este cea mai buna forma de energie. Ne mentine plini de vitalitate, ne invigoreaza corpurile si transporta nutrientii necesari organismului. Consumand apa alcalina ionizata creste nivelul de oxigen din sange. Acest lucru este important in special pentru bolnavii de cancer care sunt de obicei obositi deoarece au un nivel scazut de oxigen in sange.
Detoxifierea
Apa alcalina ionizata spala reziduurile acide din celule si tesuturi. Marea ei permeabilitate ii permite sa patrunda adanc in tesuturile organismului. Aceasta actiune de spalare asigura o detoxifiere blanda a organismului.
Simptome comune ale excesului de toxine in organism: respiratie ingreunata, limba incarcata, lipsa de energie, dureri de cap, probleme digestive, alergii, acnee, eruptii.
Stilul de viata modern ne expune organismul la o gama larga de toxine: din alimente, cele produse de oganism, metale grele.
Toxinele din mancare
Dupa cum se stie exista aproximativ 3000 de aditivi care se folosesc in producerea, prepararea si conservarea alimentelor: stabilizatori, conservanti, coloranti artificiali, aromatizanti. O cantitate mare de chimicale, pesticide, insecticide se regasesc, de asemenea, in hrana noastra.
Chiar si cele mai bune diete, cele care contin mancare organica neprocesata, au in componenta substante toxice naturale care trebuie neutralizate si eliminate. Cateva exemple de astfel de toxine naturale: glicoalcaloizii -in unele vegetale; mucegaiuri si ciuperci in cereale, alune de pamant, anumite fructe;
Medicamentele pe care le folosim contin de asemenea substante care trebuie neutralizate si eliminate de organism.
Anumite metale cum ar fi plumbul, arsenicul, cadmiul, aluminiul se regasecsc in mediul inconjurator si pot fi absorbite de corpurile noastre. Sursele acestor metale include ustensile de gatit ce contin aluminiu, spray-uri cu pesticide,fum de tigara, plombe dentare, spray-uri antiperspirante, etc. Asimilarea acestor metale este lenta, dar ele trebuie neutralizate si eliminate din organism.
Corpul poate fi detoxifiat prin consumul zilnic de Apa Alcalina Ionizata. Reziduurile acide acumulate in organism dea lungul anilor pot fi neutralizate si eliminate din corp.
Apa alcalina si obezitatea
In cartea sa “Miracolul pH-ului pentru scaderea in greutate” Dr. Robert O. Young scrie ca principala cauza a obezitatii “este neintelegerea modului in care corpul stocheaza grasimea si de ce o stocheaza”.
Conform Dr. Young, ceea ce conteaza este sa mentinem corpul mai mult alcalin decat acid. In cartea sa ne arata ca mentinerea corpul suficient de hidratat prin consumul de apa alcalina ionizata este o cerinta hotaratoare in mentinerea unei greutati optime.
Dr. Young scrie: “Excesul de acid in organism incepe sa distruga celulele din tesuturi si organe – la fel cum sosul acid pentru friptura fragezeste carnea. Celulele distruse declanseaza instinctul de autoconservare al organismului; el se foloseste de diete si de grasimea corpului intr-o incercare disperata de a se proteja, cu orice pret. Grasimea poate stoca acizii si uneori ii poate elimina din organism. Dar grasimea este folosita in principal pentru a stoca acizii. Intrebati orice chirurg plastician: grasimea eliminata prin liposuctie este maro sau neagra datorita tuturor acestor acizi stocati. Pe scurt, vestea buna este: corpul vostru se protejeaza de distrugerile imediate produse de acesti acizi. Vestea proasta: pe termen lung, aceste depozite de grasime/acizi creaza o multime de probleme de sanatate.”
Conform Dr. Young consumul de alimente alcaline si apa alcalina ionizata ajuta la neutralizarea acizilor toxici si eliminarea lor din corp.
Utilizarile apei acide
Apa acida nu este folosita pentru consumul intern decat in anumite cazuri si in cantitati foarte mici. Ea poate fi folosita pentru distrugerea bacteriilor.
Cateva utilizari:
- apa acida folosita la spalat readuce catifelarea pielii si elasticitatea ei;
- trateaza acneea fara efecte secundare;
- amelioreaza si chiar vindeca psoriazisul;
- este un excelent balsam pentru par;
- excelenta in tratarea mainilor crapate si a pielii uscate;
- excelenta in tratarea ranilor, zgaraieturilor, arsurilor, eruptiilor, muscaturilor de insecte, otravirii cu iedera;
- excelenta in spalarea fructelor, legumelor, a carnii si pestelui pentru indepartarea bacteriilor;
- este utila ca insecticid pentru plante;
- excelenta pentru udarea plantelor.
De ce apa pura si apa distilata nu sunt bune pentru tine
de Zoltan P. Rona MD, MSc
In timpul celor 19 ani de practica medicala am avut oportunitatea sa observ efectele consumului diferitelor tipuri de apa potabila asupra sanatatii. Cei mai multi dintre voi sunteti de acord ca exista un risc in a consuma apa nefiltrata de la robinet datorita clorului, fluorului, diferitilor paraziti. Multi fanatici ai sanatatii sunt surprinsi sa ma auda spunanad ca a consuma regulat apa pura sau distilata reprezinta un pericol.
Distilarea este procesul prin care apa este fiarta, iar vaporii rezultati sunt condensati. Apa obtinuta prin distilare sau prin osmoza inversa nu contine minerale si din aceasta cauza are proprietatea de a absorbi substante toxice din organism si de a le elimina. Studiile au confirmat beneficiile consumului de apa pura pentru o perioada scurta de timp (cateva saptamani) – curatarea si detoxifierea organismului in cazurile de imbolnaviri. Postul cu apa pura poate fi periculos datorita pierderii rapide a electrolitilor (sodiu, potasiu, clor) si a mineralelor ca magneziu, calciu, ceea ce duce la batai neregulate ale inimii si tensiune ridicata.
Gatitul cu apa pura scoate mineralele din alimente si le micsoreaza valoarea nutritiva.
Apa pura este un absorbant activ si cand intra in contact cu aerul, absoarbe bioxidul de carbon, devenind acida. Cu cat o persona consuma mai multa apa pura cu atat organismul ei devine mai acid. In conformitate cu Agentia de Protectie a Mediului din S.U.A., apa “pura”, fiind o apa lipsita de minerale, este foarte agresiva si tinde sa dizolve substantele cu care intra in contact. Bioxidul de carbon din aer este absorbit rapid, facand apa acida si mai agresiva. Multe metale pot fi dizolvate de apa pura.
Cele mai toxice bauturi comerciale pe care omul le consuma (ex.: cola si alte bauturi nealcoolice) sunt facute cu apa pura. Studiile au aratat in mod clar ca persoanele care consuma in mod regulat astfel de bauturi (cu sau fara zahar) elimina cantitati mari de calciu, magneziu si alte minerale in urina. Cu cat se pierd mai multe minerale cu atat, cu atat creste riscul pentru osteoporoza, osteoartrita, hipotiroidie, boli coronariene, tensiune ridicata si o lunga lista cu boli degenerative asociate cu imbatranirea prematura.
Un numar tot mai mare de specialisti in sanatate si oameni de stiinta din intreaga lume sunt de acord cu teoria ca imbatranire si imbolnavirea sunt strans legate de de acumularile de reziduuri acide din organism. Exista o cantitate mare de documentatie stiintifica care arata ca imbolnavirea arterei coronariene, tensiunea ridicata se supun acestei teorii. O dieta proasta poate fi partial de vina pentru acumularile de reziduuri. Carnea, zaharul, produsele din faina alba, mancarea prajita, sucurile artificiale, mancarea procesata, alcoolul, produsele lactate si alte mancaruri nesanatoase determina organismul sa devina tot mai acid. Stresul, mental sau fizic poate duce la depozite acide in corp.
Exista o corelatie intre consumul de apa moale (apa pura este foarte moale) si frecventa bolilor cardiovasculare. Celulelelor, tesuturilor si organelor nu le place sa stea intr-un mediu acid si vor face orice ca sa neutralizeze aceasta aciditate, inclusiv sa scoata minerale din oase si sa produca bicarbonat in sange.
Cu cat creste consumul de apa pura, cu atat creste deficienta de minerale si aciditatea. Am efectuat peste 3000 de analize combinate (pentru sange, urina, fire de par) pentru a determina cantitatea de minerale din corp. In cele din urma, aproape fara exceptie, persoanele care consuma apa pura in exclusivitate, sufera de deficiente de minerale.
Cei care suplimenteaza consumul de apa pura cu minerale au o deficienta mai scazuta de minerale, dar organismul lor nu este hranit in mod corespunzator ca al celor care consuma apa obisnuita.
Apa pura tinde sa devina acida si poate fi recomandata ca un mijloc de extragere a otravurilor din corp. Odata ce acest scop a fost atins, consumul de apa pura este o idee proasta.
Apa alcalina ionizata este, probabil, cea mai buna apa de baut. Boala si moartea prematura sunt cu atat mai probabile cu cat se consuma mai multa apa pura sau distilata, cu exceptia anumitor situatii.
HIPERACIDITATEA – ACIDOZA
de Dr. Robert Morse
Organismul indeplineste functiile de digestie, asimilare, utilizare, reproducere si eliminare in prezenta unor lichide. Printre aceste lichide se numara sucurile digestive, sangele, lichide extracelulare si intracelulare, lichide limfatice si urina. Pentru a intelege corect si complet efectele pe care le produc alimentele si toxinele asupra organismului, este necesar sa intelegem mai intai ce sunt principiile antagonice sau contrariile.
Creatia este posibila datorita interactiunii dinamice a contrariilor, in lipsa carora toate lucrurile ar fi identice. (Desigur, deoarece Dumnezeu este Unul, cu cat ne apropiem mai mult de Dumnezeu, cu atat diferenta dintre contrarii se va dilua.) Interactiunea dintre contrarii creeaza miscarea, actiunea, activitatea, dimensiunea, culorile si temperaturile diferite. Oricat de complexa este chimia, ea se intemeiaza pe doi piloni principali sau doua contrarii: cald si rece, sau yin si yang, numele celor doua principii dinamice opuse din filozofia si din medicina chineza. Cald mai este denumit acid, iar rece , alcalin. Acizii initiaza schimbarea, iar alcalii, echilibrul. De fapt, aceasta este temelia oricarei forme de materie.
Elementele din care este compusa materia sunt fie de natura acida, fie de natura alcalina. Printre elementele care provoaca aciditate se numara azotul, fosforul si sulful. Oxigenul, calciul, magneziul, sodiul si potasiul sunt elemente alcaline. Majoritatea elementelor alcaline sunt cunoscute sub denumirea de electroliti, datorita capacitatii lor de a purta si de a descarca sarcini electrice. In cazul elementelor alcaline, oxigenul si carbonul sunt predominante prin comparatie cu hidrogenul, iar in cazul acizilor, predomina azotul si hidrogenul.
Pentru a mentine starea de sanatate si vitalitatea organismului, toate lichidele din organism ar trebui sa fie alcaline, cu exceptia sucurilor gastrice, a acidului clorhidric si a pepsinei, care sunt acide si au un rol esential in scindarea initiala a proteinelor. Nivelul aciditatii sau alcalinitatii organismului este clasificat in functie de ceea ce se numeste factor pH. pH are semnificatia de “potential de hidrogen”. Scala de masurare a factorului pH este de la 0 la 14, unde 0 indica cel mai ridicat nivel de aciditate, 7 indica echilibrul natural, iar 14 este indiciul celui mai ridicat nivel de alcalinitate. Deoarece numerele de pe aceasta scara reprezinta logaritmi, fiecare numar este de 10 ori mai mare decat urmatorul. Acest fapt poate fi extrem de important daca veti intelege ca nivelul pH-ului sanguin trebuie sa fie de 7,4, adica usor alcalin. Daca nivelul atomilor de hidrogen din sange scade pH-ul la 6,95 (prin cresterea numarului de atomi de hidrogen), atunci poate surveni coma sau moartea. Si opusul este valabil. Convulsiile si spasmele se pot instala daca pH-ul devine prea alcalin (adica daca scade numarul atomilor de hidrogen), desi situatia este extrem de rar intalnita. Este important de mentionat faptul ca, in majoritatea cazurilor, convulsiile si spasmele sunt provocate de carentele de utilizare a mineralelor.
Practic toate toate alimentele pe care le consuma oamenii pot fi impartite in cele doua categorii amintite anterior: alimente care pot produce fie aciditate, fie alcalinitate. Rezultatul depinde de “cenusa” care ramane in urma digestiei si in functie de elementul mineral anorganic dominant din alimentele respective, care vor afecta nivelul pH din lichide organice. Alimentele acide vor lasa in organism mai multi compusi de fosfor, fier si sulf, care vor expulza mineralele alcaline de genul calciului, magneziului, sodiului si potasiului. Acizii cristalizeaza, iritand astfel si inflamand tesuturile. Aceste cristale se depun oriunde in organism producand inflamatii, iritatii si stimulare sau agitatie functionala. Spre exemplu, acidul uric este un produs derivat prin metabolizarea si/sau dezvoltarea micozelor in organism. Acumularea de acid uric va provoca guta si alte stari inflamatoare in intregul organism.
Pe parcursul digestiei hranei se formeaza numerosi alti acizi. Printre acestia se numara acidul sulfuric, acidul fosforic, acidul butiric, acidul lactic, acidul acetic si acidul piroracemic. Daca cesti acizi nu sunt convertiti in electroliti prin interventia sarurilor, tesuturile vor fi afectate. Cu cat creste aciditatea din organism, cu atat va face mai multe ravagii.
In zilele noastre, barbatii si femeile consuma hrana care produce in special aciditate, si anume carne si produse din carne, cereale, produse lactate pasteurizate, oua si tomate gatite. Cum aciditatea este asociata cu caldura, acesti acizi si compusii lor vor produce inflamatii ale tesuturilor. Inflamatiile provoaca slabiciune la nivel celular si incapacitatea celulelor de a transporta substantele nutritive si de a le transfera prin peretii membranelor prin intermediul respiratiei celulare, ceea ce va conduce in final la degradarea ireversibila a celulei.
Conform afirmatiilor anterioare, singura camera acida de care dispune homo sapiens este stomacul, adica locul in care este initiat procesul de digestie a proteinelor. Remarca: Imediat dupa ce continutul stomacului este transferat in intestinul subtire, icepe secretarea bilei si a bicarbonatului de sodiu, cu rolul de a alcaliniza acest amestec numit chim. Celelalte faze ale ale procesului digestiv sunt de natura alcalina.
Acumularea de acizi si de proteine toxice straine la nivel tisular este cauza declansarii raspunsului imun, denumit inflamatie. Din acest moment inflamatia este diagnosticata ca un tip de “ita”, adica gastrita, colita, cistita, nefrita, bursita si artrita. De fapt, afectiunile citate mai sus nu sunt boli, ci reactii inflamatorii, ca raspuns la acidoza.
Din acest motiv, abordarea terapeutica a acestor tulburari cu o medicatie care va spori si mai mult aciditatea sau cu steroizi este de-a dreptul absurda, conducand la degenerarea accentuata a tesutului. Mult mai logic este sa incercam alcalinizarea si detoxifierea tesutului, cu alte cuvinte eliminarea acizilor si a proteinelor straine care au provocat tulburarea de la bun inceput.
CNN a prezentat recent un raport conform caruia cercetatori de la diverse universitati au demonstrat ca tiparul genetic al celulelor (ADN si cromozomi) poate fi si este modificat de acidoza, al carei efect direct este epuizarea celulei, provocand numeroase transformari ale structurii ADN si cromozomilor.
Morse, Robert – “Sa traim sanatos fara toxine” aparuta la Ed. Paralela 45
Cand pestii sunt bolnavi, schimbati apa
de Dr. Robert O’Young
Ganditi-va la corpul vostru ca la un bazin cu pesti. Imaginati-va celulele si sistemele de organe ca fiind pestii, scaldati in lichide (inclusiv sangele) care transporta substantele nutritive si evacueaza reziduurile. Sa presupunem apoi ca aduc o masina si pun teava de esapament spre filtrul de alimentare cu aer care furnizeaza oxigen spre bazin. Apa se umple cu monoxid de carbon, facand-o acida. Apoi arunc in bazin prea multa hrana, sau un tip gresit de hrana, iar pestii sunt incapabili sa consume sau sa digere tot, asa ca hrana incepe sa se descompuna. Reziduurile toxice acide si substantele chimice se acumuleaza pe masura ce hrana se descompune facand apa si mai acida.
In cat timp vor pierii pestii?
Nu ati face niciodata asa ceva nici celor mai obisnuiti pestisori exotici, si totusi noi, oamenii, cam asta le facem in fiecare zi copurilor noastre, sangelui nostru, distrugandu-le prin poluare hrana excesiva, hrana acida si multe altele. Pestii plutesc cu burtile in sus, dar este ca si cum nu i-am vedea, sau nu stim ce inseamna asta.
Acum, inapoi la acvariul cu pesti poluat. Ce faceti daca ati atins o astfel de stare de lucruri regretabila? Veti trata pestii pentru bolile pe care fara indoiala ca le vor dobandi?
Nu – veti schimba apa.
Faceti aceeasi favoare corpurilor voastre. Schimbati apa. Curatati mediul. Si apoi mentinetil curat.
Istoric, pierdut si regasit
Biologia clasica, bazata pe lucrarile lui Louis Pasteur de la sfarsitul secoclului al XIX-lea, se bazeaza pe ideea ca boala provine din germenii care invadeaza din exterior corpul. Studiind insa uimitoarea, dar rusinos de ignorata opera a contemporanului lui Pasteur Antoine Bechamp si a urmasilor sai, inclusiv Gunter Enderlein, Claude Bernard, Virginia Livingston-Wheeler si Gaston Naessens, am aflat ca intr-un mediu acid bacteriile si alte microorganisme pot proveni din propriile noastre celule.
“Germenii din aer” ai lui Pasteur pot contribui la boala, dar nu sunt, contrar credintei populare, necesari pentru ca boala sa apara. Efectele lor negative se adauga pur si simplu la mediul compromis deja existent in organism.
Dupa ce ca generam diverse microorganisme in corpul nostru, noi ii mai introducem si prin sistemul nostru respirator si prin tractul intestinal (prin hrana noastra – dar mai mult despre acest subiect mai tarziu). Invadatorii bacterienipar astfel ca se dezvolta in corp, producand haosul caracteristic lor. Dar ceea ce se intampla cu adevarat este ca prezenta lor initiaza o dezvoltare similara a bacteriilor deja prezente in organismul – gazda, depinzand, din nou, de mediu.
Un mediu acid ofera mai usor unda verde acestui proces. Pentru a contracta o infectie, trebuie sa fii predispus la ea din interior. Trebuie sa ai deja ceva microbi in organism si trebuie sa ai aciditatea care sa le permita sa se mentina. De aceea, unele persoane expuse iau o raceala sau alt microb, iar unele nu. Ganditi-va putin la epidemia de gripa din 1918. A facut ravagii pe planeta, ucigand aproape 30 de milioane de oameni din intreaga lume. Dar s-a intamplat intr-o casa, insa nu si la vecini, unuia din membrii familiei, dar nu si celuilalt. De ce? Daca arunci seminte pe beton, ele nu vor incolti. Trebuie sa aiba un sol fertil. La fel este si cu microbii. Dupa ce patrund in organismul tau, daca mediul nu este placut si acid, ei nu pot creste, nu se pot inmultii si nu te pot imbolnavii sau ucide.
Microbii – simptome sau boli
Din nefericire, Pasteur a confundat boala cu simptomele, iar aceasta majora neintelegere a devenit de-a lungul generatiilor o lege stiintifica. In realitate, boala este o stare generala, fundamentala, nu simptomele pe care le diagnosticam. Daca sunt implicati microbi, ei sunt doar simptome ale acelei stari fundamentale. Amintiti-va ca microbii vin din celulele noastre si ca microbii care ne invadeaza corpul din exterior pot doar sa contribuie la starea de dezechilibru si stimuleaza simptome secundare. Ceea ce majoritatea oamenilor numesc boala este in realitate doar o colectie de asemenea simptome secundare. Microbii sunt doar expresia starii de boala (hiperaciditatea si inmultirea excesiva a microorganismelor).
De-a lungul ultimului secol, curentul medical principal a decis cauzele precise ale catorva “boli”. Dar multe alte boli grave par sa fie inca un fel de mister…. pana cand veti intelege ca, indiferent de simptomele care va deranjeaza, cauzele directe sunt intotdeauna aceleasi: aciditatea si inmultirea excesiva a microorganismelor.
Noua biologie a sanatatii
de Dr. Robert O’Young
Incepe o noua zi. O zi a adevaratei sanatati holistice, a vitalitatii si a starii de bine. Un timp al energizarii celulelor noastre, al amplificarii maxime a fortei vitale a corpurilor noastre. O era a fizicului suplu si puternic! Cartea de fata este cheia pentru a primi aceasta lumina in viata ta. Mai intai, te ajuta sa intelegi stiinta revolutionara pe care eu (Rob) o numesc Noua Biologie, apoi explica modurile practice de a-ti schimba dieta si de a descatusa intreaga putere a corpului tau de a se autovindeca.
De fapt, lumina aceasta a aparut la orizont cu mai bine de 100 de ani in urma. Dar opera radicala a catorva mari deschizatori de drumuri in domeniul cercetarii a fost trecuta cu vederea de un curent medical principal atat de adanc in propriile sale mituri incat a fost orb la adevaruri mai mari. Pana acum. Acum vom da jos ochelarii de cal si vom privii la un model cu totul nou al sanatatii umane si al bolii. Muncind de decenii la o cercetare exhaustiva – a mea proprie, ca si aceea a acelor deschizatori de drumuri – vom descoperii caile spre boala si sanatate. Veti avea parte de stiinta, bineinteles, dar si de aplicatiile practice care va vor permite sa puneti stiinta in slujba voastra.
Este vorba doar despre echilibru. Universul opereaza prin mentinerea in echilibru a contrariilor, iar universul continut in corpul vostru nu face exceptii. Cand survine un dezechilibru, avem semnele bolii: energie scazuta, oboseala, digestie proasta, exces de greutate, gandire neclara, dureri, ca si alte tulburari majore.. Aceasta carte este despre refacerea echilibrului (sanatatii): energie, limpezime a mintii, functionare buna a tuturor sistemelor corpului, ochi luminosi, piele curata si un corp suplu si in forma. Cu programul din carte, toate acestea sunt si la indemana dumneavoastra in decurs de cateva saptamani.
Tot ce trebuie sa faceti este sa aruncati o privire in jur pentru a vedea ca majoritatea oamenilor care traiesc in stilul nostru moder de viata sufera de dezechilibru. Sunt obezi. Obositi. Imbatraniti prematur. Probabil ca asa va simtiti si voi. Exista sanse ca minimum una dintre persoanele pe care le iubiti sa sufere de una dintre primele 3 boli ucigase din SUA – boli de inima, cancer sau diabet. Cand am intrebat publicul la una dintre conferintele mele cati dintre ei au un membru din familie care sufera de una dintre aceste 3 mari rele, 70-80% au ridicat mainile. De fapt, jumatate dintre noi vor muri de boli de inima sau diabet. O treime vor muri de cancer.
Daca esti ca majoritatea oamenilor din societatea noastra, acum te gandesti:”bine, dar de ceva trebuie sa mori” am uitat ca este firesc sa mori – si sa traiesti – sanatos! De fapt, este dreptul tau din nastere sa traiesti sanatos, pana in ziua cand mori. A face din aceasta viziune o realitate este marele dar al acestui program. Si credeti-ma, nu are nimic de a face cu descoperirea genomului uman, cu tehnologiile medicale de varf sau cu produsele farmaceutice, chiar mai puternice si mai periculoase. Vestea buna e ca raspunsul e mult, mult mai simplu decat toate acestea. Si este disponibil chiar aici si acum. Astazi.
Indiciul evident este legat chiar de cei 3 principali ucigasi (cancerul, bolile de inima si diabet). Toate aceste boli sunt legate direct de dieta. De fapt, 8 dintre cele 10 cauze ale deceselor din prezent in America sunt legate de dieta (fara a mai mentiona ca dieta este in mod efident cauza obezitatii a 60% dintre americani). A manca alimentele potrivite si a lua cele mai bune substante nutritive in mod echilibrat va va ajuta sa evitati toti acei ucigasi, odata cu mizeria si slaba calitate a vietii care atat de des precede moartea uneori cu cateva decenii. Miracolul pH inseamna doar simplele secrete ale combinatiilor corecte.
Problema este ca dieta, care este cheia nu numai spre slabire, dar si spre sanatate generala si stare de bine, trebuie sa fie o dieta care echilibreaza corect procesele chimice din organismul nostru. Dar toate dietele pe care le-au incercat americanii – nu numai “dieta americanului mediu”, ci si regimuri presupus sanatoase, precum cele cu continut redus de grasimi, piramida alimentelor si dietele vegetariene – creaza dezechilibre puternice in reactiile chimice ale organismului. Chiar cand un mod de hranire ii face sa scape de kilogramele in plus (de obicei temporar) sau reduce nivelurile de colesterol sau diminueaza tulburarile digestive ale unor persoane, el nu acopera promisiunea unei bune sanatari simple. Suntem atat de obisnuiti cu masinaria noastra medicala moderna incat, de fapt, acea sanatate buna numai lucru simplu nu pare a fi. Sunt aici pentru a va spune: este simplu!
Uitati de masuratorile colesterolului. Uitati de calorii si gramajul la grasimi. Uitati de tensiune, de glicemie, de niveluri hormonale sau de oricare alti indicatori ai sanatartii cu care sunteti obisnuiti din cabinetul medicului. Se pare ca singura masuratoare mai importanta pentru sanatate este pH-ul sangelui si al tesuturilor – cat de acid sau de alcalin este.
Diferite zone ale corpului au diferite niveluri ideale de pH, dar pH-ul sangelui este cel mai graitor dintre toate. Asa cum temperatura corpului este reglata in mod foarte strict, sangele trebuie mentinut intr-un domeniu foarte ingaust de pH – usor bazic sau alcalin. Corpul va face eforturi mari pentru a-si mentine acest pH, inclusiv provocand dezastre asupra altor tesuturi sau sisteme.
Nivelul pH al lichidelor noastre interne afecteaza fiecare celula din organism. Intregul proces metabolic depinde de mediul alcalin. O hiperaciditate cronica va coroda tesutul si daca este scapata de sub control va intrerupe toate activitatile si functiunile, de la bataile inimii pana la combustia neurala a creierului. Cu alte cuvinte, hiperaciditatea interfereaza cu viata insasi. Ea se afla la radacina tuturor bolilor si tulburarilor.
Daca acest lucru nu este de ajuns pentru a va trezi interesul in echilibrarea pH-ului organismului vostru in mod natural, nedistructiv, tineti minte acest lucru: hiperaciditatea este si cea care ne mentine grasi.
Eliminarea bolii prin purificarea si regenerarea tesuturilor
de Dr. Robert Morse
Majoritatea sistemelor actuale de ingrijire a sanatatii, cu precadere medicina alopata, se concentreaza asupra tratarii simptomelor. Cateva dintre cele mai frecvente simptome sunt: febra, infectiile, dezechilibrele glicemice, tulburarile neurologice si eruptiile cutanate. Conform statisticilor, cancerul este prezent in diverse forme la unul din doi barbati si la una din trei femei. Intr-o asemenea situatie in care bolilesunt pecalede a aduce in pragul extinctiei rasa umana, devine evident ca acest concept terapeutic nu mai este eficient. Uneori simptomele revin in forme si mai acute, cum este cazul cancerului. Nu este recomandabila “tratarea” afectiunilor cronice sau degenerative, deoarece prin tratament, aceste afectiuni vor fi agravate.
Pe de alta parte, regenerarea si detoxificarea presupun si determina eliminarea totala a cauzei care conduce la manifestarea simptomelor. Daca veti corecta cauza problemei, simptomele vor disparea in mod automat. Regenerarea trebuie inteleasa in sensul de reconstructie a tesutului epuizat, in timp ce detoxificarea este metoda folosita pentru a elimina inflamatia si toxinele care au determinat degradarea initiala a tesutului. Cel mai important lucru este sa determinati cauza care a produs manifestarea simptomelor si sa va concentrati asupra ei. Oamenii sunt mult prea preocupati sa urmareasca efecte.
Dupa cum am aflat exista trei cauze principale de manifestare a simptomelor de boala:
1. acidoza provoaca inflamatii care conduc la congestii, ulceratii si atrofiere (distrugerea tesutului);
2. toxicitatea produce congestie, inflamatii si distrugere la nivel celular, ceea ce va conduce la distrugerea tesuturilor;
3. epuizarea sau distrugerea tisulara provocata de informatii genetice, acidoza si/sautoxicitate.
Acidoza (aciditate sau inflamatie extrema) si toxicitatea sunt principalele cauze care provoaca distrugerea tesuturilor, care induc nenumarate efecte sau simptome. Aceasta afirmatie este reala mai ales daca “distrugerea tesuturilor” va afecta sistemul endocrin. Aceste trei cauze sunt responsabile de 99,9% dintre boli.
In cei 30 de ani de activitate clinica nu am intalnit niciodata o stare care sa nu se amelioreze in mod exceptional, sau, in majoritatea cazurilor care sa nu intre in remisie completa prin folosirea metodelor de regenerare si detoxificare. Aceste concepte terapeutice sunt interdependente fiindca organismul nu se poate regenera fara o detoxificare prealabila. Regenerarea si detoxificarea sunt cei doi piloni care sustin sanatatea si vitalitatea.
Am avut cazuri in care oasele si coloana s-au indreptat si s-au fortificat singure – recuperandu-se in urma scoliozei, a fracturilor vechi si altor stari similare. Am asistat la recuperarea totala a fraturilor sau fisurilor de coloana vertebrala si a maduvei spinarii si reconectarea circuitelor nervoase dupa 10 ani de boala. Am asistat la regenerarea si reconstructia glandelor si a tuturor tipurilor de tesut.
Organismul uman este o masinarie vie, cu constiinta de sine. Organismul are capacitatea de a se reface in urma unei interventii chirurgicale, a taieturilor adanci si plagilor, asadar de ce nu s-ar putea recupera si de pe urma unor afectiuni ale sistemului nervos sau dupa atrofiere nervoasa? Adevarul este cca organismul are aceasta capacitate! Nu o poate face insa daca dieta elimentara este compusa din carnea animalelor moarte si din hrana moarta, preparata.
Regenerarea presupune trei elemente principale: alcalinizare, detoxificare si energizare. Toate aceste trei componente conclucreaza strans si sunt inseparabile.
Alcalinizarea este vitala pentru regenerarea tisulara, deoarece este antiinflamatoare. Ea construieste electrolitii pentru ionizare, oxidare si neutralizare. Face posibila respiratia celulara corecta si difuziunea substantelor nutritive in intregul organism.
Prin detoxificare, organismul se va curata de si va elimina toate materialele de obstructie, substantele iritante si stimulatoare, ca mucus, metale grele, substante chimice si pesticide. Prin detoxificare, este posibila digestia, absorbtia, utilizarea si eliminarea corespunzatoare.
Energizarea celulelor prin preluarea de energie de la hrana vie este de asemenea vitala pentru mentinerea unei sanatati robuste. Fara puterea hranei vii, incarcata de substante nutritive si de energie electrica, alcalinizarea si detoxificarea nu pot avea loc in mod eficient.
Detoxificarea este singura modalitate de a asigura starea autentica de homeostaza la nivelul intregului organism. Dupa aceea, homeostaza poate fi adusa la inaltimi nelimitate. Vitalitatea si vibratiile benefice trebuie sa constituie o nazuinta permanenta. Din acest moment, viata devine incitanta, minunata, incarcata de bucurie si plina de energie.
Acordati-va timp pentru propria persoana si fixati-va drept obiectiv nici mai mult nici mai putin decat sanatatea – o viata din care bolile au disparut. Calea catre regenerare nu este un drum simplu nici usor. Ea poate fi presarata cu suisuri si coborasuri in functie de nivelul de toxicitate si gradul de epuizare a organismului. In ciuda dificultatilor, regenerarea este singura cale pentru atingerea sanatatii de durata, vitalitatii si longevitatii.
“De la cancer in faza terminala la sanatate deplina”
“Esti terminat …nu mai exista nimic cu ce sa te putem vindeca!
Ce ai face daca ai auzi aceste cuvinte?
In iunie 1999, am fost catalogat “fara speranta” pentru boala mea nonhodgkins tcell lymphoma. Dupa 3 ani de tratamente iata o lista a chinurilor produse de cancer:
– inima, rinichii si ficatul slabite;
– cancer in oase si toate organele (stadiul 4-exista doar 4 stadii);
– febra mai mare de104,5° F (40°C);
– extirparea splinei;
– transpiratii nocturne si zilnice;
– “galoane” de chimioterapie si cantitati imense de steroizi;
– Greturi si apatie datorita toxinelor folosite ca „tratament”
– transplant de maduva;
– pierderea parului, slabirea vederii, muschilor, pierderea simturilor in degete, dureri chinuitoare in gat si gura;
Cu sistemul meu imunitar sever compromis si cu cancerul castigand batalia, doctorii nu mi-au mai dat nici o speranta.
Chimioterapia incercand sa distruga boala m-a distrus pe mine.
In acest moment mi-am indreptat atentia catre medicina alternativa sperand sa gasesc ceva eficient si ieftin, fiind distrus si din punct de vedere financiar.
Din discutiile cu expertii in sanatate am descoperit 5 pasi simpli pentru recastigarea sanatatii si victorie asupra bolii:
Detoxifierea corpului prin indepartarea reziduurilor acide si toxinelor acumulate zilnic datorita poluarii, medicamentelor, alimentatiei nenaturale, stresului, procesului “normal” de imbatranire.
Hidratarea corpului – temelie in recastigarea si mentinerea sanatatii.
Oxigenarea corpului – deoarece cancerul si majoritatea bolilor nu rezista intr-un mediu oxigenat.
Alcalinizarea corpului – aducerea pH-ului de la acid la alcalin deoarece cancerul si majoritatea bolilor nu rezista in mediu alcalin. Alcalinitatea este starea “normala” a unei persoane sanatoase.
Intarirea sistemului imunitar pentru a mari abilitatea corpului de a lupta cu bolile si de a mentine sanatatea.
Am incercat sa descopar cea mai buna solutie pentru un buget atat de restrans ca al meu. Tot cautand solutii, am descoperit filtrele care produc apa alcalina ionizata, fiind aprobate din punct de vedere medical din cauza succesului devodit pe care il au in promovarea starii de sanatate. Apa distilata si cea obtinuta prin osmoza inversa nu se compara nici pe departe cu beneficiile apei alcaline ionizate.
Aveam nevoie de o apa care sa-mi oxigeneze, sa imi detoxifice si sa-mi alcalinizeze corpul, intarindu-mi totodata sistemul imunitar pentru ca acesta sa-mi poata asigura vindecarea. Apa alcalina m-a ajutat sa fac acesti pasi, corpul meu recapatandu-si sanatatea si vitalitatea.
Detoxifierea – apa alcalina ionizata ajuta in mod natural la spalarea corpului de toxine si reziduuri acide fiind un puternic antioxidant. Apa este una dintre cele mai bune surse pentru detoxifiere.
Hidratarea – apa alcalina ionizata este mult mai usor absorbita la nivel celular hidratand organismul.
Oxigenarea – apa alcalina ionizata produce mai mult oxigen pentru celulele noastre decat orice alt tip de apa: distilata, obtinuta prin osmoza inversa, filtrata, imbuteliata, de la robinet. Celulele canceroase nu traiesc intr-un corp oxigenat corespunzator.
Alcalinizarea – apa alcalina ionizata ajuta la optimizarea pH-ului corpului. Se poate mentine starea alcalina a corpului cu ajutorul alimentatiei, dar cu apa alcalina ionizata acest lucru se face mult mai usor. Ca rezultat, aceasta permite corpului sa absoarba si sa utilizeze mai bine nutrientii, mineralele si suplimentele.
Intarirea sistemului imunitar – cele patru procese mai sus mentionate permit sistemului imunitar sa raspunda mai prompt si mai adecvat in multele confruntari zilnice. In medie am consumat zilnic 2,5 l de apa alcalina ionizata cu un pH intre 8,5 – 9 si µ lingurita de Sare Celtica in dieta mea.
Deci apa alcalina m-a trecut din randul celor condamnati la “moarte sigura” unde ma plasase comunitatea medicala in randul invingatorilor in lupta cu cancerul.
Sanatatea si vigoarea mi-au fost returnate!!!!!
Dave Perkins
Terminal Cancer Survivor
Articol preluat din cartea “Intinerirea” de Harald W. Tietze, editura Mix.
Kazauaki Ozawa descrie urmatorul caz :
Un pacient grav bolnav, amenintat sa-si piarda piciorul prin amputare, a reusit o revenire completa datorita tratamentului cu apa alcalina ionizata luata pe cale interna si cu apa acida ionizata in care isi imbaia piciorul afectat de ulceratii.
Omul s-a mutat de la spital, unde medicii doreau sa-i amputeze piciorul, la Centrul Medical Cooperatist din Kobe. Un reporter TV i-a luat un interviu, care a fost difuzat apoi in intreaga Japonie:
Reporter: “Ce a spus medicul in legatura cu starea piciorului dumneavoastra?”
Dl. Ito: A spus ca va trebui sa-mi amputeze piciorul de la genunchi in jos.”
Doctor Kawamura: “Aceste pete negre se datoreaza incetarii circulatiei sangelui.”
Reporter: “Da, pare o situatie foarte grava. Diabetul poate fi o boala teribila. La celalalt spital dl. Ito a fost tratat cu antibiotice si cu tot felul de medicamente, dar nimic nu a avut efect. In cele din urma, doctorul a spus ca piciorul va trebui amputat de la genunchi in jos. La Centrul Medical Cooperatist din Kobe urmeza sa-i fie amputate doar degetele de la picior.”
Dupa doua saptamani, reporterul l-a vizitat din nou pe pacient.
Dl. Ito: “Celalat medic ar fi dorit sa-mi taie piciorul pe jumatate. Aici mi-au taiat doar degetele de la picior.”
Reporter: “Pare foarte dureros, dar dl.Ito mi-a dat asigurari ca nu este atat de rau precum pare.”
Dr. Kawamura: “Umflatura a disparut si pielea a inceput sa creasca in mod natural peste rana, ceea ce este foarte bine.”
Reporter: “In afara insulinei necesare pentru reducerea nivelului de zahar din sange, dl. Ito nu ia nici un fel de medicament. Tot tratamentul se rezuma la 5 litri de apa alcalina ionizata pe zi.”
Dl. Ito: “Intr-un fel, pot spune ca nu ma simt deloc obosit.”
Reporter: “Dl. Ito isi spala rana cu apa acida, cu valoarea pH-ului de 2,5 cate 15 minute dimineata si seara. L-am vizitat din nou in aprilie si am ramas surprins sa vad cat de bine i s-a vindecat piciorul. Privindu-l, e greu sa-ti imaginezi in ce stare grava era inainte.”
Reporter: “Dr. Kawamura afirma ca inainte de operatie se gandea la un transplant de piele, dar de vreme ce pielea s-a refacut asa frumos, a renuntat la aceasta idee.”
Dl. Ito: “Sunt extrem de placut surprins… Practic, nu am facut nimic altceva decat sa-mi spal rana cu apa acida, iar pielea a crescu incredibil de natural.”
Reporter: “Oricat de grava ar fi rana, ingerarea apei alcaline ionizate si spalarea zonei afectate cu apa acida ionizata asigura refacerea integrala a tesuturilor si a pielii.”
Doctorul: “La inceput am folosit medicamente pentru dilatarea vaselor sanguine, in vederea accelerarii cresterii tesuturilor. Am incercat cu tot felul de medicamente, dar nimic nu a functionat. Ar fi trebuit sa folosim de la inceput tratamentul cu apa ionizata.”
Reporter: “Pe data de 5 iulie dl. Ito s-a intors acasa, fiind tratat acum la domiciliu de sotia sa.”
Dl. Ito: “Desi mi-am pierdut degetele de la picior, este mult mai bine asa, decat mi-as fi pierdut intregul picior. Cel putin asa pot sa merg.”
Reporter: “Este uimitor faptul ca apa ionizata l-a putut vindeca pe dl. Ito. Dupa ce s-a intors acasa, nivelul zaharului in sange i s-a stabilizat, iar el a renuntat la insulina.Tot ce face este sa bea in fiecare zi 6-8 litri de apa alcalina ionizata.”
Dl. Ito: “La inceput, eram nevoit sa iau insulina la un nivel de 24, dar acum nivelul in sange a ajuns la 100-110, asa ca nu mai am nevoie de insulina. Practic, la numai doua saptamani dupa ce am inceput tratamentul cu apa alcalina ionizata nu mai aveam nevoie de insulina.. Acum nu mai am probleme… Pot sa merg fara carje si asta ma face sa ma simt minunat.”
Reporter: “Uimitor! Trebuia sa i se amputeze piciorul de la genunchi in jos, iar acum merge singur pe ambele picioare.