Apa alcalină & ORP – Explicatie Dr. Ian Blair Hamilton sau “o lectura de 20 minute poate valora cât 5 ani de viaţă ?”  

pahar-apaEste o întrebare retorică. Cu toţii ştim răspunsul – însă din experienţa mea, singurul moment în care o astfel de întrebare devine importantă este atunci când oamenilor nu le-au mai rămas aceşti 5 ani de trăit. Adesea se spune că oamenii cheltuiesc pentru sănătate în ultimii 2 ani de viaţă mai mult decât totalul sumei cheltuite în întreaga lor viaţă. Iar experienţa mea confirmă acest lucru. Nu vreau să pierd timpul spunându-vă cât de dăunător a fost pentru voi să vă neglijaţi propria sănătate.

Dumnezeu ştie că noi toţi suntem atât de ‚ocupaţi’ pur şi simplu să supravieţuim în această lume nebună în care de cele mai multe ori sănătatea se află pe ultimul loc până în momentul în care cedează. La fel ca maşina fiului meu. El nu schimbă niciodată uleiul. Crede că totul durează veşnic. Şi eu credeam asta la 26 de ani. Am fost solicitat de multe ori să scriu despre experienţele mele asupra echilibrului acid/alcalin şi efectele sale asupra sănătăţii.! Astfel vă voi oferi acum teoria mea asupra echilibrului acid/alcalin, iar dacă mă auziţi, eu ştiu că veţi înţelege şi veţi acţiona în spiritul acestui secret fundamental al sănătăţii.

De ce este ‚fundamental echilibrul acid/alcalin?

Deoarece arată ce se întâmplă la nivel microscopic în interiorul corpurilor noastre; dincolo de nivelul celular – la nivel atomic. Totul este despre electricitate şi modul în care se crează energie în corpul vostru la nivel atomic. Este despre ce nu se întâmplă, despre ceea ce ar trebui să se întâmple şi despre ce se va întâmpla dacă veţi folosi sugestiile mele. Majoritatea celor cu care stau de vorbă deja ştiu că noi suntem prea acizi din cauza hranei acide, a băuturilor, poluării, stilului de viaţă, stresului… aproape totul duce la creşterea acidităţii, inclusiv urmărirea ştirilor.

Ni se spune că avem nevoie să ne alcalinizăm, dar ce înseamnă de fapt acest lucru?

Mulţi dintre noi cred că apa acidă este doar apa care conţine multe minerale acide, iar apa alcalină este doar apa cu multe minerale alcaline – calciu, magneziu, potasiu etc. însă poate exista apă acidă care să conţină atât minerale acide, cât şi alcaline; dar mai multe acide decât alcaline, deci nu este chiar atât de simplu cum credeaţi. De ce vă explic toate acestea? Pentru că în momentul în care puteţi înţelege aceasta, puteţi începe să aveţi o altă perspectivă asupra sănătaţii proprii şi a celor dragi. Abordarea convenţionala de a alcaliniza apa a fost de a lua apa de robinet, cu sărurile sale acide şi alcaline, şi de a adăuga mai multe alcaline. Ce este rău în asta? Voi beţi un cocktail chimic pentru a obţine apă alcalină. În aceste 20 de minute vom trece de acest amănunt.

Să ne imaginăm că avem apă fără minerale, de exemplu apă distilată. Apoi adăugăm ceva calciu. Acum avem apă alcalină. pH-ul acestei ape a trecut de la pH-ul neutru 7 la un pH alcalin 8; de 10 ori mai alcalin decât 7. Majoritatea dintre noi am învăţat toate acestea la orele de chimie – în cazul în care nu vă uitaţi pe fereastră aşa cum făceam eu! Ştiţi ce înseamnă pH? Vine din limba franceză şi înseamnă ‚per Hydrogen’, care este măsura unei cantităţi de hidrogen dintr-un lichid.

Observaţie: nu vorbim de cantitatea de chimicale alcalinizante sau acidifiante dintr-un lichid. Nu, vorbim despre cantitatea de atomi de hidrogen. Chimicalele, sau mineralele reacţionează cu apa pentru a crea atomi de hidrogen. De ce este atât de important? Hidrogenul este combustibilul nostru, ne alimentează. Hidrogenul ne vindecă. Hidrogenul este cel mai esenţial element nutritiv. Hidrogenul ne oferă forţa vieţii! Iar pH-ul înseamnă cantitatea de hidrogen dintr-un lichid, deci este o unitate de măsură, dacă vreţi, a forţei vieţii disponibile într-un lichid.

Oprirea şi inversarea procesului de îmbătrânire

Sang Whang, un cercetător şi inventator coreano-american excepţional, explică foarte bine acest lucru în cartea sa revoluţionară ‚Reverse Aging’ (Inversarea îmbătrânirii).Sang Whang spune ca apa are memorie (am vazut aceasta în imaginile uluitoare ale cristalelor de apă obţinute de Dr Masaru Emoto şi în lucrările homeopaţilor) şi apoi merge mai departe; el spune că această memorie este exprimată ca energie electrică măsurabilă. Această energie poate fi măsurată în volţi (sau milivolţi, pentru că este foarte mică) şi se poate pierde în timp. Atunci când apa are acest potenţial electric, ea poate produce două forme de atomi de hidrogen.

Sang Whang a fost diagnosticat cu hipertensiune la 56 de ani şi i s-a spus că trebuie să ia medicamente tot restul vieţii. Cartea sa descrie cum a descoperit apa ionizată alcalină, cum a renunţat la medicamente şi la 75 de ani se simte şi arată atât de bine cum aş dori şi eu să fiu la vârsta aceea!) Fiţi atenţi, vă dau informaţii cât se poate de tehnice! În momentul în care apa are energie electrică, aceasta produce 2 forme de atomi de hidrogen. Una este hidrogen cu o sarcină electrică pozitivă (H+). Această apă este ‚acidă’. A doua este hidrogenul care se combină cu un atom de oxigen şi devine încărcat negativ. Aceasta este cărămida vieţii însăşi, iar chimic se află sub forma OH-. Un atom de oxigen şi un atom de hidrogen cu sarcină electrică negativă. Asta este apa ionizată. Acum are energie pe care doreşte să o doneze oricărui atom compatibil din corpul vostru. Şi este denumită ‚alcalină’. În ambele forme, aceşti ioni, sau atomi (H+ şi OH-) au acum capacitatea de a precipita reacţii chimice cu alte minerale din apă.

Ce legătura are asta cu sănătatea şi longevitatea voastră?

antioxindat-si-radical-liberÎn corpurile noastre nu se întâmplă nimic fără o reacţie chimică. Şi toate reacţiile chimice se întâmplă doar atunci când ‚electricitatea’ dintre 2 atomi este compatibilă. Astfel putem spune că suntem un organism chimic – prin bunăvoinţa electricităţii. La nivel molecular, mult dincolo de celule, au loc miliarde de procese de unire şi respingere electrică în fiecare milisecundă a vieţii voastre. Este o adevărată orgie a unităţii şi se întâmplă chiar acum în corpul vostru, s-a întâmplat dintotdeauna şi continuă până când se obţine echilibrul între reacţiile acide şi alcaline şi bătălia între ele.

Şi cine câştigă această bătălie dintre ioni?

Acidul de fiecare dată. Cu toţii ştim că după moarte acizii încep să descompună corpul. Haide să vă spun ceva, au început acest lucru cu mulţi, mulţi ani înainte de moarte. Chiar în acest moment fac acest lucru! Degradând, ruinând, epuizând, arzând, oxidând – totul ca parte naturală a metabolismului nostru. Deci… viaţa aşa cum o ştim este o ‚bătălie’ internă dintre atomii încărcaţi pozitiv (ioni pozitivi) şi atomii încărcaţi negativ (ioni negativi). Putem spune – cu mai puţină acurateţe – că viaţa este o bătălie dintre acid şi alcalin, deoarece exact asta înseamnă pH-ul. pH = echilibru acid/alcalin = ionizare = O.R.P. Întorcându-ne la apă – atunci când există mai mulţi ioni H+ în apă decât ioni OH-, pH-ul va fi acid, iar atunci când sunt mai multi OH- decât H+ este vorba despre apă alcalină. Să recapitulăm ceea ce am discutat până acum. * Lichidul acid sau alcalin este măsurat cu ajutorul pH * pH-ul este o măsură a ionilor H+ * Cu cât sunt mai mulţi H+ într-un lichid, cu atât este mai \’acid\’ * Mai mulţi OH-, mai alcalin * Acid şi alcalin din punct de vedere electric înseamnă ioni de hidrogen care sunt încărcaţi cu o sarcină electrică pozitivă sau negativă. * Toate procesele chimice din corpul vostru încep şi se încheie în momentul în care sarcina electrică a unui atom se potriveşte cu sarcina electrică a altui atom. Fără electricitate nu se întâmplă nimic. De aceea în corp electricitatea şi chimia sunt unul şi acelaşi lucru.

Aţi înţeles ceea ce am discutat până acum?

Dacă nu, vă rog să recitiţi materialul, pentru că ceea ce urmează în continuare se bazează pe înţelegerea anterioară şi este cheia secretului sănătăţii şi stopării procesului de îmbătrânire. O.K. deci apa poate conţine ioni de hidrogen. V-aţi familiarizat cu folosirea cuvântului ‚ion’? Un ion este un atom cu o sarcină electrică. Putem să măsurăm pH-ul folosind o hârtie specială, sau un pHmetru electronic. Scala este intre 0 şi 14, pH 7 fiind neutru, nici acid, nici alcalin. Sau putem folosi un ORPmetru care ne spune mai multe. Ne arată O = oxidare sau R = reducere adică Potenţialul donator al unui lichid.

Asta înseamnă ORP (Potenţialul Oxidant/Reducător sau Potenţialul RedOx *chimie) Oxidarea înseamnă capacitatea de a oxida. A distruge, a dezintegra, iar exemplul folosit anterior cu un cadavru este excelent. Acesta se oxidează. Reducerea nu este la fel de uşor de înţeles. Ştiinţific, înseamnă a dărui, a dona, astfel dacă un lichid are ‚potenţial reducător’ acesta are capacitatea de a dona energie corpului. ORPmetrul măroară de fapt sarcina electrică a apei şi dacă citeşte de la zero în sus, este oxidant (acid şi un ‚tâlhar’ ionic). Dacă voltajul este negativ este reducător (alcalin şi un donator)!

Acum putem începe să înţelegem că nu vorbim doar despre alegerea unor alimente şi băuturi alcaline. Noi alegem felul în care ‚alcalinizăm’ şi ‚energizăm’, pentru a adăuga depozitului nostru de ioni negativi şi a neutraliza atomii încărcaţi pozitiv (ionii pozitivi), acizi din corpurile noastre. Acum ajungem la nivelul fundamental şi folosim apa pentru a aduce această energie în corp. De ce ar fi atât de bine pentru voi? Observaţi rapid sângele. După cum ştim, sângele are foarte multă apă în el şi de aceea există o cantitate din cele 2 tipuri de apă, acidă şi alcalină. Atunci când sunt mai mulţi ioni alcalini sub forma OH- există mai mult oxigen în sânge, disponibil pentru noi ca un combustibil instantaneu pentru viaţă.

De fapt, dacă sângele vostru este doar un pic mai alcalin (de la pH 7,3 la 7,45), acesta va conţine cu aproximativ 2/3 mai mult oxigen! Îmi amintesc primele săptămâni în care consumam apa alcalină; eram ca un copil în ziua de Crăciun; mă trezeam la ora 3 dimineaţa şi căutam cadourile! Aveam atât de multă energie! Desigur, de îndată ce sistemul a înţeles că avea această nouă porţie de oxigen, i-a dat o folosinţă potrivită, folosind surplusul pentru o energie susţinută în timpul zilei.

Este oare posibil ca letargia pe care s-ar putea să o simţiţi să fie doar incapacitatea de a purta oxigenul în sângele vostru?

Puteţi să vă imaginaţi efectul unor nivele corespunzătoare de oxigen în sângele unui atlet, sau al unui sportiv? Câţiva oameni m-au întrebat de ce au atât de multă energie de la suplimentele cu oxigen (Peroxid de Hidrogen *apă oxigenată). Nu este greu să-i identificăm că sunt persoane acide şi fără îndoială acei oameni care s-au simţit energizati de la acele suplimente sunt cu toţii, după părerea mea, blocaţi într-un mod de viaţă acid. Eu nu simt nici un fel de energizare de la suplimentele cu oxigen, astfel am tras concluzia că oxigenul este deja disponibil în circuitul meu sangvin alcalin echilibrat, iar oamenii care simt o energizare sunt deficienţi, sau acizi. Este logic! Nu este această informaţie fabuloasă? Sunt atât de recunoscător că am învăţat despre acid/alcalin! Ne-am străduit cu toţii să descoperim cele mai noi suplimente sau remedii miraculoase pentru a ne ‚repara’ bolile, când ajutorul real poate fi obţinut folosind substanţa din care noi suntem formaţi cu preponderenţă. Care este aceasta? Apa!

Noi suntem 70% apă – totuşi am ignorat acest fapt cu desăvârşire!

Astfel acum vom vedea cum apa ne poate schimba fundamental. Însă pentru a reuşi trebuie să vă arăt ce se întâmplă într-un corp acid – iar dacă nu faceţi parte dintre acei unu la 100 de oameni care sunt alcalini în mod natural, este vorba despre corpul vostru!!!

Haide să ne imaginăm că am înfulecat un burger uriaş, împreună cu o băutură dulce pe măsură. Încă din momentul în care se află în gură – neuronii trimit deja semnale spre stomac. Receptorii din gură au măsurat pH-ul mâncării şi (nu mă întrebaţi cum), sistemul vostru nervos i-a comunicat stomacului că gustarea monstruoasă ‚se apropie’. Majoritatea oamenilor au impresia că stomacul este un săculeţ cu acid în care burgerul se va dizolva. Nu este adevărat. Stomacul vostru este un recipient obişnuit să menţină o anumită cantitate de acid; nici prea mult, nici prea puţin – aşa cum este calculat de gură (şi cred eu şi de ochi – cu toţii am auzit zicala, ochii lui sunt mai mari decât stomacul!)

Nu veţi găsi un sac mare cu acid acolo. Veţi găsi un amestec controlat precis, antrenat prin evoluţie să lucreze doar cu cantitatea potrivită de hrană pentru a o digera şi a o lăsa să treacă în intestinul gros pentru absorbţie. Ceea ce nu veţi vedea este bicarbonatul de sodiu care este extras de asemenea din circuitul sangvin, care îmbracă suprafaţa internă a stomacului pentru a-l proteja de acid.

Apropo, acidul este livrat în stomac tot din rezervele din sânge, cunoscut ca ‚tampon acid’. Dacă mai avem timp vom vorbi şi despre oamenii în vârstă care au o cantitate mai mica de acid, însă acum să urmărim ideea. Acum că aţi înghiţit acest amestec McMizerabil, corpul vostru are mari şanse să înţeleagă că tocmai a înghiţit ceva cu potenţial ucigaş. Corpul ştie că dacă pH-ul sângelui coboară la valoarea neutră 7, în loc de valoarea sa normală pH 7,35, veţi intra în comă şi veţi muri.

Chiar în acest moment, prin bunăvoinţa Corporaţiilor Fast Food & Drink, corpul vostru a fost inundat cu acizi şi pH-ul sângelui vostru începe să scadă rapid. Suprarenalele voastre ţipă! Ele vă spun că situaţia este înfricoşătoare; însă ştiţi ceva? Voi aţi interpretat mesajul ca ‚şocul’ pe care îl aveţi întotdeauna când beţi Coca. De fapt aţi învăţat să iubiţi această senzaţie! Suprarenalele sunt primul nostru sistem de avertizare. Ele comunică tuturor sistemelor noastre să oprească totul şi să furnizeze minerale alcaline, sau ioni negativi OH- pentru a neutraliza fluxul acid. Sistemele noastre principale sunt conectate să răspundă deoarece este o chestiune imperativă de supravieţuire. Vă însoţesc încă din Era Paleolitică. Nu digeraţi prânzul în timp ce vă urmăreşte un dinozaur – niciodată nu aţi făcut acest lucru, deoarece aţi învăţat că moartea este rezultatul ambelor scenarii.

Deci ce se întâmplă? Ei bine, ‚alerta către toate sistemele’ solicită mai întâi pancreasul, pentru că una din sarcinile pancreasului este să secrete chilul alcalin care neutralizează acizii amestecaţi acum cu hrana care se mixează acum în stomac. Problema reală este că v-aţi format un obicei. Nu numai ca aţi mâncat Burgeri, Cartofi Prăjiţi şi aţi băut Coka la prânz, aţi continuat cu bere, aţi mâncat şi multe glucide din fructe pentru că cineva v-a spus că ar trebui să mâncaţi mai multe fructe şi v-aţi stresat la muncă. Aţi tâlhărit pancreasul atât de mult timp încât este pur şi simplu epuizat. Nu mai are nimic de oferit. De aceea următoatea chemare către ţesuturile corpului ‚Alcalin? Alcalin? Oricine?’ Scuze. Nu mai e nimic aici.’ Următoarea oprire sunt oasele şi dinţii şi DA, ne erodăm propriul schelet pentru a ne hrăni obiceiul acid. Acesta este un motiv important pentru care astăzi este o epidemie de Osteoporoză în ţările occidentale.

Între timp, pentru că pH-ul sângelui coboară periculos de mult, stomacului i s-a spus să înceteze procesul şi să permită corpului să-şi folosească energia disponibilă pentru alcalinizarea acestui flux acid, deci ce face acesta? Aruncă McÎncărcătura pe jumătate procesată în intestinul gros. Este acidă, este plină de cocoloaşe, pe jumătate digerată, iar săracul pancreas, paznicul intestinului gros, nu poate face nimic pentru a schimba situaţia şi pentru a-şi îndeplini misiunea de protejare a pântecelui. Este ca o încărcătură de deşeuri toxice care se strecoară, iar santinela nu poate împiedica acest lucru, este neajutorată. Până acum inundă intestinul şi pentru că de atât de mult timp sunteţi acizi – un rezultat al acidozei este constipaţia din cauza faptului că apa din scaune este absorbită în cavitatea abdominală pentru a ajuta la împingerea gunoiului – vezica biliara este ceea ce doctorii numesc ‚leneşă’. Se mişcă încet pentru că este plină de excremente pietrificate. Şi fiind acid, arde pliurile absorbante ale pereţilor intestinali pe traseu, până în punctul în care poate exploda inundând cavitatea abdominală cu mizeria putredă şi acidă McGunoi care doar cu câteva ore în urmă era pe un raft într-un fast food ieftin. Acum ne aflăm în momentul în care toate efectele acidităţii excesive conspiră împotriva noastră şi a sănătăţii noastre viitoare.

Dar mai întâi, ştiţi voi ce este de fapt un radical liber?

Este un atom, sau ion de oxigen încărcat pozitiv şi aşa cum am învăţat acesta este oxidant, dezintegrează, oxidează şi epuizează. Într-un corp perfect lucrurile se desfăşoară perfect. În acest corp perfect oxigenul pozitiv are o utilizare perfectă ca un mic gunoier, deplasându-se şi reacţionând cu gunoiul, toxinele, sau materia în putrefacţie pentru a le oxida şi a le descompune în componentele lor de bază.

Amintiţi-vă că am spus ce se întâmplă într-un sistem perfect, însă un sistem acid nu este un sistem perfect. Aşa cum am discutat deja, aproape toate sistemele dintr-un corp acid se află în asediu şi funcţionează la un potenţial mult mai redus decât cel pentru care au fost proiectate. Astfel lucrurile merg rău. Sistemele funcţionează ori mai mult, ori mai puţin decât necesar, ori într-un mod în care nu ar trebui. Asta se întâmplă cu sistemul nostru de radicali liberi. Într-o stare de asediu, sau aciditate, el produce prea mulţi radicali liberi, (mai bine mai mulţi decât să nu fie insuficienţi) iar particulele active nerăbdătoare oxidează tot ceea ce întâlnesc în calea lor! Nu doar alimentele putrede sau reziduurile, ci şi celulele sănătoase! De aceea oamenii de ştiinţă spun că radicalii liberi ne îmbatrânesc. Ei sunt acizi – încărcaţi pozitiv, acţionând la stimulii acizi, într-un sistem acid.

Cum ar putea ei să lucreze în modul în care au fost concepuţi? Ce putem face în această situaţie mizerabilă?

Vedem reclamele strălucitoare pentru capsulele, tabletele anti-oxidante, sucurile exotice şi altele asemenea şi cheltuim şase, şapte, zece dolari pe zi înghiţindu-le. Ce conţin aceste mici capsule? Conţin substanţe chimice care au în compoziţie ioni de hidrogen donatori (OH-), salvatorii vieţii noastre! Totuşi … există o întrebare care mi se adresează tot timpul şi voi răspunde acum. Este posibil să mă alcalinizez prea mult? Apa alcalină nu este încărcată cu minerale alcaline care să continue să vă alcalinizeze când sunt în corp. Este încărcată cu ioni de hidrogen care se unesc cu moleculele încărcate pozitiv din corpul vostru. Apoi rolul lor s-a încheiat. Nu am văzut nici o persoană prea alcalină. Alcalinitatea, spre deosebire de aciditate, este gestionată de corp prin eliminare imediată. Consultaţi un medic în cazul în care aveţi probleme de sănătate.

Peste 80% din boli omul le ”bea”

bauturi_carbogazoase_41297300De aceea este foarte importantă calitatea apei pe care o consumăm. Astfel putem neutraliza peste 80% din boli, având un ”scut” puternic contra lor, prevenind totodată deshidratarea şi îmbătrânirea prematură. Hidratarea corectă constituie un proces mult mai complex decât pare la prima vedere. Un rol important îl reprezintă şi alcalinizarea. Savantul american Robert Young spune: “Există o singură boală care se numeşte Acidifierea şi un singur tratament numit Alcalinizarea”. Absolut toate procesele fiziologice din organism precum: absorbţia, asimilarea, transportul de substanţe, eliminare, contracţiile musculare, bătăile inimii, etc. – toate au loc, sunt activate în anumite limite ale nivelului de pH.

PH-ul sângelui unei persoane sănătoase este de aproximativ 7,4. Acidifierea, ca proces duce la diminuarea randametului de funcţionare al organismului, iar aceasta fiind platforma de formare a peste 150 boli. Sursa de bază pentru alcalinizare trebuie să fie apa, deoarece ea constituie 70% din masa corpului, adică marea majoritate a organismului. Scăderea pH-ului duce la tulburări imunitare, iar asimilarea slabă a vitaminelor şi microelementelor duc la apariţia bolilor: cardiovasculare, ale articulaţiilor, ale sângelui, inclusiv cancerul.

 Pe lângă pH – parametrul de calitate al apei, sunt foarte importante şi potenţialul redox (capacitatea de anti-oxidare), tensiunea superficială şi structura. Structura este un parametru descoperit mai recent comparativ cu ceilalţi parametri fizico-chimici, dar are o importanţă majoră în mecanismul de asimilare la nivelul membranei celulare. O apă cu structură “amorfă”, nestructurată nu poate fi asimilată de către celulă. De aici apare şi senzaţia de sete chiar şi după consum intensiv de apă necalitativă.

apa-structurata-fulg-de-neaExplicaţia este simplă: apa nu se asimilează de către organismul nostru la nivel celular. Apa structurată are forma unui fulg de nea.   Furnizarea nutrienţilor către celulă: oxigen, apă, hrană, informaţie, precum şi drenajul produşilor de metabolism îi revine sângelui, care în multe mitologii este comparat cu viaţa, întrucât aduce energia necesară menţinerii vieţii. De calitatea sângelui depinde în mod direct cantitatea de nutrienţi, care ajung în celulă, precum şi calitatea  drenării acesteia. Sângele vâscos (mai puţin fluid) are capacitate scăzută de transport, pe de o parte, şi, pe de altă parte, predispune organismul la accidente cerebrale, migrene, tensiune arterială, blocaje capilare, varice etc., pe când sângele “subţire” are un coeficient de transport al oxigenului de 7 ori mai mare şi de transport al nutrienţilor – de 3-4 ori mai mare.

La rândul său, vâscozitatea sângelui depinde de valoarea pH-lui lichidelor şi hranei din alimentaţia noastră zilnică. Alimentaţia preponderent acidă tinde să diminueze valoarea pH-lui sângelui, ceea ce duce la creşterea vâscozităţii (îngroşarea) acestuia. PH-ul sângelui este un parametru constant, diminuarea lui cu două zecimi poate duce organismul în comă, iar scăderea pH-lui sub 7,0 poate cauza chiar şi decesul. Totuşi, atunci când consumăm 1 litru de băutură carbogazoasă (de exemplu, Cola cu pH-ul de 2,5) rămânem în viaţă.

Mecanismul miraculos de neutralizare a acidului se realizează cu ajutorul elementelor alcaline din corp: sodiul, potasiul, magneziul şi cel mai important – calciul. Acidifierea îndelungată duce la decalcifierea sistemului osos şi calcifierea sistemului cardiovascular, a articulaţiilor, ţesuturilor moi, cauzând, în cele din urmă, osteoporoză, artrită, calculi renali, biliari, ateroame etc.   O celulă este atacată de radicalii liberi de 10.000 ori pe zi. Aceste atacuri pot duce la dereglarea ireversibilă a membranei celulare, cauzând afecţiuni oncologice.

Cercetările ştiinţifice au demonstrat că în mediu alcalin oxigenul este mai bine şi mai repede absorbit de către celulă, îmbunătăţindu-se, prin urmare, hrănirea celulelor şi schimbul de substanţe. De aceea, pentru întărirea organismului, este extrem de importantă creşterea nivelului de oxigen în sânge. Apa alcalina ionizata îmbunătăţeşte, de asemenea, proprietăţile biologice şi tensiunea superficială a lichidului intercelular sănătos, ceea ce duce la creşterea substanţială a hidratării celulelor şi a capacităţii lor de a absorbi mai bine substanţele nutritive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *